Are doar 20 de ani, însă a reușit să impresioneze o țară întreagră printr-o singură prezență la preselecția națională pentru Eurovision 2014. Curly este crețoasă dacă vrea, este liberă în gândie și foarte inspirată când e vorba despre piesele ei personale. Care a fost scena ei de debut și unde vizează acum să ajungă, aflați din intreviul de mai jos.

Inga, sau cum o cunoaște scena, Curly, abia și-a luat BAC-ul și intenționeză să mergă la Conservator. „Voi da la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice, vreau să fiu artist cu actele în regulă”. Zilnic face muzică și se vede făcând asta și peste ani: „Merg zilnic la studiou, creăm împreună cu echipa, avem încă o grămadă de piese pe care nu le-am lansat încă. Pregătesc în curând ceva tare drăguț”, ne dezvăluie Curly.

Curly

Regretă că nu are studii muzicale

A refuzat în copilărie și adolescență propunerea părinților de a studia pianul, iar acum îi pare foarte rău. „Nu am niciun fel de studii muzicale – tot ce auziți este talent. Aș fi vrut să cunosc un intrument muzical, dar eu, fiind încăpățânată în copilărie, nu am vrut. Acum îmi pare rău că nu m-au impus, iubesc sunetul pianului și el era să-mi fie de tare mult folos. Am făcut dansuri când eram copil și acum mă ajută. Muzica e dependentă de dans și dansul de muzică, una fără alta nu există”, mai spune Curly.

CurlyÎn copilărie a ascultta și manele

I-a plăcut muzica din totdeauna, mereu se ține minte ascultând și încercând să fredoneze anumite piese. „Ascultam muzică de mică: Britney Spears, Nelly Furtado, Justin Timberlake, Timberland și tot ce era în vogă. Recunosc că am ascultat de mică aproape orice, și manele cred, rock, jazz, pop, folclor”, a spus Inga, intervievată de Cristina Aramă.

De la cover-uri a început totul

„Am fost la concursul din Săptămâna Limbii engleze, desfășurat la mine în liceu, ca abia după doi ani să revin la muzică și să câștig un concurs de genul „Ploaia de Stele”. Prima experiență muzicală a fost acolo, nu pot să zic că a fost ceva foarte considerabil, însă pentru început a fost bine. Am luat atunci locul I pe sectorul centru și la municipiu”, declară artista care, recunoaște să are emoții puternice atunci când urcă pe o scenă. Curly a început totul de la cover-uri pe care le realiza pentru diverse piese cunoscute, acum tot ce face îi aparține ca și text și este produs de Gazda Records, casa de producție care a descoperit-o și o promovează.

Am avut parte de susținerea părinților

Părinții, colegii și prietenii erau admiratorii ei cei mai fideli. Au rămas și acum, chiar dacă prețul biletelor la concertele unde evoluează s-a mai schimbat, iar muzica pe care o cântă e cu mult alta. „Mama și toată familia mi-a spus mereu că sunt bravo, că merit și că pot să fac mai mult – asta contează foarte mult! Mă bucur că, după multe propuneri pe care le-am avut, am acceptat echipa de la Gazda Records, care au rămas impresionați de vocea mea”, recunoaște mândră interpreta.

Curly

Primul contact cu studioul a fost un mic șoc cultural

„Atunci când mi-am auzit pentru prima dată vocea într-un studiou profesionist chiar mi-a plăcut și mie și am zis că merită să continui. Scriu singură textele, le mai redactez, dar muzica o fac doar băieții de la Gazda. Mai am piese finalizate, care vor apărea în vară. Pregătim un cântec estival, însă pentru el deja nu vom filma clip”, a mai declarat Curly în interviu.

CurlyPlanificăm lansarea unui album

Tot ce este în texte e cumva inspirat din viața ei: și bucuriile și tristețile din dragoste, cam tot ce i se întâmplă. „Am la activ acum trei piese, două videoclipuri. Părinții și prietenii au fost cei care m-au ajutat până acum. Mai avem foarte multe piese de lansat și chiar planificăm un album. Sper ca până la final de an să-mi reușească. Pentru clipuri e nevoie de mai mulți bani, așa că ne mai oprim până una alta”, spune Curly. Interpreta planifica inițial să se lanseze în România, dar „iată că s-a ivit aici șansa și ne-am lansat în Moldova, vom trece și Prutul și sper să ajungem și în Europa. dacă voi fi apreciată și în est, voi merge și acolo”, mai declară Inga, alias Curly.

Vreau să ajung pe scene mari

„Mă hrănesc cu muzică, vreau să ajung pe scene mari, cu artiști mari, să ajung ca ei – să fiu ca ei, pentru că eu mă hrănesc cu muzică. Mi-aș dori să ajung cu piesele mele la MTV Music Awards, și la cele mai mari concursuri și concerte din lume!”, ne-a mai declarat Curly.

Foto: Ellene Mocrii, facebook.com

Distribuie articolul: