De-a lungul vieții, femeile, cel puțin de vreo patru ori se miră de schimbările care se produc cu sânii lor. Începând cu perioada pubertină și terminând cu vârsta înaintată a tuturor doamnelor, sânii se modifică de zeci de ori. Vezi mai jos care sunt cauzele de bază ale acestor „schimbări”.

În perioada pubertății toate mamele au fost implicate în discuții serioase cu fiicele lor. Au fost nevoite să le explice mai multe „detalii” ce țin de dezvoltarea acestora. Le-au sugerat că trebuie să poarte un sutien, le-au spus cât de important este să aibă grijă de sânii săi, pentru a evita orice posibilitate de a se îmbolnăvi de cancer mamar.

Dar chiar dacă credeți că le-ați văzut pe toate, există totuși unele lucruri în viața noastră pentru care trebuie să fii pregătit. Iar pe lângă faptul că sânii sunt formați din glande și țesuturi adipoase, trebuie să știi că sânii au și alte „surprize” pe care trebuie să le cunoști.

Sânul stâng este mai mare decât sânul drept.

Din punct de vedere științific, este foarte puțin probabil ca sânul stâng să fie mai mic decât cel drept. Este cunoscut și faptul că nu există doi sâni care să aibă aceeași dimensiune, dar în funcție de unele cercetări, hipersensibilitatea sistemului imunitar face ca 65% din femeile acestei planete să aibă sânul stâng mai mare decât cel drept.

Foarte multe femei poartă o mărime greșită la sutien.

De fapt, aproximativ 80% dintre femei poartă sutieni care au dimensiuni eronate. Este absolut greșită părerea că dacă porți un sutien mai mare vei avea sâni care par mai mari. Aproape toate ținutele vestimentare vor da în vileag această „farsă”. Un sfat bun ar fi să nu te grăbești pentru că în perioada adolescentină, sânii încă sunt în dezvoltare și ai putea avea sâni foarte mari la un moment dat, de care vei obosi.

Ține minte: Cureaua din spate a sutienului ar trebui să ruleze în paralel cu talia ta pentru sprijini adecvat sânii.

 

Sânii își modifică dimensiunile pe parcursul întregii vieți.

În timpul ciclului mesntrual, dar și în timpul sarcinii sânii se măresc cu aproape o mărime, față de cea constantă. Iar pe măsură ce femeile înaintează în viață, forma sânilor, de asemenea va suferi câteva schimbări. De obicei, se vor lăsa și vor fi mai voluminoși.

Nu ești sigură ce să fel de sutien să porți? Încercă un sutien simplu.

Există un întreg laborator în cadrul Universității Politehnice din Hong Kong dedicat sutienelor, care crează și „schimbă” forma acestora în dependență de forma sânilor, dar și de tendințele modei.

 

Mameloanele, deseori, elimină oxitocină.

Nu foarte des, dar se pare că stimularea mamelonului eliberează oxitocină. Aceasta este o substanță cu acțiune stimulentă asupra contracției musculaturii uterine, secretată ca hormon de lobul hipofizar posterior.

Există patru tipuri de mameloane.

„Normal” – gurguiul se extinde cu câțiva milimetri; „plat” – care nu este proeminent; „Pufos”, care este la fel ca cel plat, cu excepția areolei ușor ridicate; și „inversat”, atunci când conductele de alăptarea determină mamelonul de a fi „inversat”.

6% din oameni au un mamelon în plus.

Este perfect normal și, de obicei, nu toate sunt vizibile, dar 2-6% din femei și 1-3% dintre bărbați au un al treilea sau al patrulea mamelon.

Bărbații și femeile „sunt” cu ochii pe sâni.

Un studiu a demonstrat că oamenii sunt mereu cu ochii pe „formele” apetisante ale semenilor săi. Dacă bărbații preferă sânii, șoldurile și fesele femeilor, atunci doamnele nu ezită să „examineze” mușchii și fesele bărbaților. 

Sursa: bustle.com

Sursa foto: romaniatv.nethazmedia.ro

Distribuie articolul: