Prima ediţie a evenimentului “11 even” s-a desfăşurat, ieri în incinta Teatrului Satiricus „I. L. Caragiale”, care a adus în faţa publicului 11 oameni unici, care au trecut prin experienţe şi provocări extraordinare. Bucurie şi curaj, acesta a fost genericul evenimentului prezentat de către 11 vorbitori, care au povestit despre experienţele lor de viaţă și despre curajul de care au dat dovadă când au decis să treacă peste aceste greutăți. Iar una din lecțiile cele mai importante care au dorit să le ofere spectatorului a fost bucuria cu care își trăiesc viața după ce au ieșit din unele situații care la moment păreau că nu au soluții.

Invitaţii de onoare ai evenimentului au fost Antoniţa Fonari, Valeriu Istrati, Doina Chiorescu, Ivan Ţurcan, Olga Nicolenco, Massimo Cugusi, Oxana Iuteş, Marcel Spatari, Nancy Whitney Reiter, Igor Mereacre şi Alexandru Bordea. Istoriile lor au lăsat impresii unice celor prezenţi la eveniment.

Aceştia au venit şi cu mesaje către public:
Antoniţa Fonari, care a trecut peste mai multe momente de tristeţe în viaţa ei, spune că „bucuria diferă de la vârstă la vârstă. Ce te bucură acum, peste ceva timp poate să-ţi pară banal că atunci putea să te bucure. Așa că prinde orice moment și bucură-te de fiecare clipă trăită fără să-ți pară rău.”

Lecția de viață oferită de Ivan Ţurcan sună astfel: „Omul în viaţă nu trebuie să aibă un sfârşit de etapă, ci doar un scop. Scopurile te ajută să te dezvolţi, să creşti.”

Supravetuitoare a atentatelor de la New York din 11 septembie 2001, Nancy Whitney Reiter ne spune că nu a avut parte de mult curaj sau bucurii, ci mai mult de succes: „Succesul este ceea ce ai în fiecare zi când te trezeşti. Doar cu curajul poţi descoperi bucuria.”

Fondatorul 11even Ovidiu Neamţu, care a dat start evenimentului, spune că 11even a apărut „ca popcornul”, a făcut „poc” din septembrie 2011. „Gândurile pe care le avem în construcţia acestui proiect este de a-l continua şi extinde în mai multe ţări şi oraşe. Apoi, vom reveni şi în Chişinău.”

Cele 11 istorii şi experienţe de viaţă ale vorbitorilor vor fi publicate în curând pe site-ul revistei.

Distribuie articolul: