Acum este momentul să scăpăm de kilogramele în plus, mâncând cireșe pe săturate. Este sezonul acestor fructe delicioase care aduc organismului nostru doar beneficii. Medicul internist Inga Ugnenco ne recomandă să consumăm cireșe dacă dorim să slăbim şi să eliberăm organismul de toxine. „Cireşele conţin apă în proporţie de 70 la sută, iar 100 de grame de cireşe conţine numai 48 de calorii. Ele au un efect detoxifiant şi diuretic. În urma unui tratament sezonier, datorită acțiunii revitalizante a cireșelor, vom putea să ne bucurăm de beneficiile lor curative”.

Toate cireșele sunt dușmanii lipidelor?
Medicul ne asigură că cireșele, indiferent de culoarea lor, reprezintă un amalgam de vitamine. Cele mai bogate în antioxidanți sunt cele roșii și negre. Bogate în vitamine (A, C, B1, B2, E şi PP) şi de minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, cupru, mangan), cireşele fortifică sistemul imunitar prevenind multe boli ale aparatului digestiv ca obezitatea, colita, litizia biliară și cancerul de colon.

Efectul acestei cure de slăbire este remarcabil. Astfel, dimineața, când ne trezim, consumăm 100 gr fructe pe nemâncate. A doua săptămână vom mânca 200 de grame, iar în a treia săptămână – 500 gr. De preferat ca în timpul curei să nu facem abuz de alimente de origine animală, produse dulci şi alcool.
O variantă de a scăpa de toxine este cura exclusivă care se urmează timp de patru zile. Atenție, însă, pentru cei care suferă de stomac. Cantitatea de cireşe consumată este între două și trei kilograme pe zi și se serveşte în mai multe prize pe parcursul zilei.

Dacă vom urma această cură, vom fi uimiți de rezultate. Cercetătorii americani de la Universitatea Michigan au observat că în cazul cobailor obezi hrăniţi timp de 12 săptămâni cu cireşe nivelul ţesutului adipos din jurul taliei s-a redus cu 54 la sută.

Cireșele – secretul tinereții
Datorită proprităților detoxifiante și a prezenței vitaminelor A şi C şi a flavonoidelor, cireșele ne ajută să luptăm împotriva îmbătrânirii. Ele pot fi atât pentru uz intern cât și extern sub forma unor măști pentru un ten obosit şi lipsit de strălucire. De asemenea, conţinutul bogat în vitamine din grupa B (B1 şi B2) ajută în cazul anemiei şi surmenajului.

Această cură este recomandată și hepaticilor, fiindcă reglează funcționarea ficatului şi a vezicii biliare, precum şi celor cu probleme nervoase. Cireşele sunt și prietenele ochilor, fiindcă sunt bogate în provitamina A, care creşte acuitatea vizuală şi întreține ţesuturile.

Atunci când mâncați cireșele, nu vă grăbiți să arunați codițele. Ele, ca și fructele, fac miracole. Uscaţi-le şi preparaţi din ele un ceai delicios.
Poftă bună și slăbire dulce!

Distribuie articolul: