Pentru a avea o relație sănătoasă, trebeuie să găsești ehilibrul între voi doi. Când vine vorba de fitness, ți-ar pare că nu prea aveți ce împărtăși aici, însă secialiștii spun că exercițiile fizice efectuate împreună pot fortifica orice relație. 

Relația de cuplu și exercițiile de fitness se țin de mână, deoarece ambele presupun multă muncă și efort. Dacă abordezi exercițiile de fitness ca și un lucru asupra unei relații durabile, rezultatul pozitiv pentru ambele este garantat. Mai mult de atât, ultimile cercetări demostrează că scăderea kilogramelor este mai eficientă atunci când ai un partener alături.

1. Cuplurile devin mai fericite. Fitnessul împreună cu partenerul vă oferă acea rară posibilitte de a împărtăși o experiență. Fapt ce ajută cuplurile să fie mai mulțumite de relațiile lor, iar partenerii mai îndrăgostiți unii de alții.

Atunci când ambii aveți o mulțime de lucruri de făcut, să găsești un pic de timp pentru persoana dragă e de mare preț. Acest lucru va fi apreciat de ambii parteneri în egală măsură.

Foto: i.ytimg.com

Foto: i.ytimg.com

2. Crește motivația. E greu să omiți o oră de sport atunci când partenerul tău e deja gata să plece spre sala de forță. Dacă aveți scopuri comune și vă încurajați reciproc, va fi mai greu să renunțați, mai ales dacă aveți un partener care merge înainte spre scopurile puse. Această competiție pritenoasă va aduce mai multă distracție în relația Dvs.

3. Se mărește nivelul endorfineor. Știința a demonstrat că un efect al exercițiilor fizice este eliberarea hormonului fericirii. Acesta este un alt motiv de a petrece momente fericite alături de persoana iubită.

plank-on-cliff

Foto: girlsgonesporty.com

 

4. Mai buni la pat. Succesele obținute în sala de sport vor fi benefice și pentru exercițiile din dormitor. Atunci când realizați ceva frumos împreună, legătura dintre voi doi devine mai puternică, iar acest lucru va avea ecouri frumoase și în dormitor.

5. Reaprindeți flacăra. Exercițiile efectuate împreună cu partenerul sunt de mare ajutor relațiilor care dejau au o istorie de ani buni. De obicei partenerii simt nevoia de a aduce ceva nou relației lor, iar un set de exerciții fizice efectuate împreună ar fi ideea salvatoare.

collage

6. Învățați lucuri noi despre sine și partener. Efortul fizic este acea activitate ce poate să îți demonstreze lucruri pe care nu le știai despre tine și partener. Nu e vorba doar de puterea voinței sau rezistență, dar și susținerea morală.

SURSA

Distribuie articolul: