„Fericiți până la adânci bătrâneți” sau „Mereu la bine și la rău”... sunt doar unele din expresiile pe care le auzim încă de mici și pe baza cărora ne construim propriile noastre opinii despre cum ar trebui sa fie un cuplu perfect. Ne imaginăm și visăm idei, lăsându-ne contagiați de aceste gânduri romantice.

Dar oare ce înseamna cu adevărat aceste mituri care au fost dezvoltate de-a lungul anilor? Exista oare cupluri perfecte?

Ideia și sensul principal pe care ar trebui să îl extragem din aceste „mituri” este că nu trebuie să criticăm opinia celui de alături și să fim mereu acolo când este nevoie de noi. Fiecare avem o viziune diferită de a celuilalt. Un moment urât nu trebuie interpretat ca atare, trebuie înțeles.

Citește și: Sfaturi pentru o relație de cuplu armonioasă, de la consiliera de familie Larisa Cuznețov

alina meriacreCând ne unim destinele așteptăm înțelegere, compatibilitate, fără certuri și fără conflicte. Aceste așteptări creează de cele mai multe ori anxietate și frustrare în cuplu deoarece așteptăm atât de mult, încât totul devine mai dificil. Certurile și neînțelegerile sunt instrumente prin care doi oameni ar trebui să se maturizeze. E clar că trebuie să minimizăm numărul acestora și să vedem în ele oportunitatea de a ne uni mai mult și a fortifica relația. Fiecare pereche ar trebui să afirme mai mult faptul că anume ei sunt ideali, că au propria identitate.

Din momentul  în care acceptăm persoana de alături cu bune și rele, riscul „cuplului perfect” se mărește considerabil. De ce? Pentru că un cuplu ideal nu este acel care nu are defecte sau probleme, însa da, este acea relație în care două persoane se completează, se acceptă, se ajută și se respectă reciproc.

Vezi și: „Pornește în căutarea visului, nu a bărbatului!” 15 sfaturi de preț pentru femei, de la Irina Hakamada

 

Sursa foto:  perfecteimperfecte.ro

 

Autor: Alina Borta, studentă, Portugalia

Distribuie articolul: