În urma ediției a IX-a a Turneului de minifotbal organizat de Fundația Hospice Angelus Moldova, au fost colectate 93,000 lei, resurse financiare care vor ajuta Hospice Angelus Moldova să presteze, în continuare, servicii calitative de îngrijiri paliative destinate copiilor și adulților incluși în programul hospice. 

„Onorați să-i avem alături de noi pe Excelenta Sa, Dl Lorenzo Tomassoni, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Italiene în R. Moldova și pe Excelenta Sa, Dl Hamad bin Rashid Al-Athba, Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statului Qatar la Chișinău.

Suntem recunoscători Excelenței Sale, Dl Hamad bin Rashid Al-Athba, Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statului Qatar la Chișinău, pentru inițiativa de a oferi o Cupă Specială echipei care a jucat corect și onest pe teren. Cupa FairPlay a Ambasadei Statului Qatar în R. Moldova a fost oferită de către Excelența Sa, echipei Lafarge Moldova”, menționează Hospice Angelus Moldova.

#FotbalulFenomenal a fost jucat de către următoarele echipe: Ambasada Italiei în R. Moldova, Ambasada Statului Qatar în R. Moldova, Lafarge Moldova, Moore RO-MD, IuteCredit, Loteria Națională a Moldovei, IMSP Spitalul Clinic de Traumatologie şi Ortopedie, Penitenciarul nr.16 – Pruncul, Trigor AVD SRL, Moldova Agroindbank, Oriflame Moldova și, desigur, echipa Hospice Angelus.

Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea tuturor normelor și cerințelor epidemiologice. Persoanele care nu au dispus de Certificatul de Vaccinare, au beneficiat gratuit de testarea rapidă la SARS-CoV-2. Au fost testați în total 50 de persoane, toate prezentând rezultate negative.

Cupa Anuală la Fotbal Hospice Angelus Moldova este un turneu de mini-fotbal la care participă echipe amatoare de la companii locale, internaționale, ambasade, bloggeri și voluntari. Este o ocazie perfectă pentru team building, networking, distracție și adrenalină, toate pentru o cauză nobilă.

Anual, circa 2500 de pacienți beneficiază absolut gratuit de servicii medicale, sociale și psiho-emoționale. Hospice-ul pediatric Casa Angelus găzduiește, anual, circa 300 de copii umbriți de durerea diagnosticului necruțător. La fel, toate serviciile prestate în cadrul centrului sunt gratuite.

HOSPICE Angelus Moldova este primul și principalul furnizor de îngrijiri paliative din Republica Moldova, oferind ajutor medical, social şi psiho-emoţional adulţilor şi copiilor care suferă de boli incurabile, în stadiu avansat, progresiv şi/sau terminal.