Sucul de roșii este preferatul persoanelor sănătoase și pline de vitalitate. Această băutură e recunoscută pentru proprietățile sale anticancerigene și pentru gustul său delicios. Sucul de roșii manifestă, însă, și alte proprietăți terapeutice, despre care e bine să știi:

Asigură sănătatea colonului

Studiile efectuate asupra sucului de roșii arată că această băutură reduce și riscurile de apariție a cancerului colorectal.

Stimulează digestia

Sucul de roșii previne constipația, întrucât conține o cantitate mare de fibre. De asemenea, este un antiseptic natural care te ajută să previi diareea și infecțiile gastrointestinale. Unii cercetători consideră că acest suc previne apariția pietrelor (litiazei) la rinichi și la fiere.

Scade nivelul de colesterol din organism

Sucul de roșii preparat în condiții de casă, din legume proaspete, este un adevărat luptător contra colesterolului. Cantitatea ridicată de fibre, pe care o conține, neutralizează colesterolul rău din organism.

Menține sănătatea prostatei

Fitonutrienții conținuți în roșii asigură și buna funcționare a prostatei, reducând riscul de apariție a tumorilor la prostată.

Asigură sănătatea pancreasului

Studiile arată că bărbații care consumă regulat suc de roșii, sunt cu 30% mai protejați de apariția cancerului pancreatic.

Proprietăți antioxidante puternice

Antioxidanții care se conțin în roșii manifestă puternice efecte anti-cancerigene, datorită faptului că nutrienții pe care le conțin au proprietăți anti-inflamatorii. Asta înseamnă că sucul de roșii protejează organismul de: diabet zaharat, astm și boli cardiovasculare.

Previne bolile cardiovasculare

Roșiile sunt legumele care ajută organismul în prevenirea bolilor legate de inimă. Studiile arată că dietele bogate în suc de roșii, dar și în roșii proaspete, sunt în stare să reducă cu 30% riscul apariției infarctului miocardic.

Fluidizează sângele

Sucul de roșii previne formarea de cheaguri în sânge. Acest detaliu este important pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2.

Reduce inflamațiile din organism

Consumând zilnic un pahar de suc de tomate, veți reduce cu 1/3 toate inflamațiile și infecțiile prezente în organismul tău, inclusiv cele cronice.

Asigură sănătatea oaselor

Toate roșiile conțin vitamina K – o vitamină asociată cu sănătatea oaselor. Această vitamină este responsabilă de asigurarea oaselor cu calciu.

Efecte pozitive privind sănătatea pielii

Consumând regulat suc de roșii, vei contribui la neutralizarea acneei. Această băutură va preveni, de asemenea, procesul de îmbătrânire a celulelor epiteliale. Piureul de roșii poate fi utilizat și ca mască pentru tenul problematic.

Asigură sănătatea ochilor și a părului

Vitamina K, conținută în roșii, va asigura sănătatea părului și a ochilor. Mulți oameni au observat că sucul de roșii este asociat cu strălucirea și vigoarea podoabei capilare.

Pe lângă această suită de beneficii, sucul de roșii demonstrează efecte pozitive și în procesul arderii grăsimilor și eliminării toxinelor din organism, de aceea, nu trebuie să lipsească din nicio dietă!

Sursa: newhealthguide.org

Sursă foto: www.wallseemly.com, www.healthista.com,www.rebootwithjoe.com

 

 

 

Distribuie articolul: