Credeați că pur și simplu se întâmplă o campanie pe EA.md? Totul e din timp aranjat, iar pe scena Teatrului „Satiricus - I.L caragiale” se joacă și un spectacol la tema #Cummacerut. Iată cum puteți să îl prindeți și ce se mai joacă la început de martie la Teatrul de lângă Cinema ODEON.

2 martie – CERERE ÎN CĂSĂTORIE de Anton P.CEHOV,  începutul la ora 18.00, durata 1h 45 min

Spectacolul are la bază două dintre piesele intr-un act ale marelui dramaturg rus Anton P. Cehov: „Ursul” şi „Cerere in căsătorie”. Regizorul Sandu Grecu a structurat această lucrare scenică de o asemenea manieră incat cele două piese formează un tot intreg, converg spre aceeaşi idee artistică, se completează şi se imbogăţesc reciproc. Scenografia spectacolului delimitează spaţiile scenice in care se derulează în paralel, alternativ, acţiunea celor două subiecte cehoviene.

Vânzări, rezervări bilete la numerele de telefon 022 20 28 90, 069482271 sau pe pagina www.satiricus.md.

Prezentate in plan comparativ, cele două tandemuri – Natalia Stepanovna cu Ivan Vasilievici Lomov, pe deoparte, şi Elena Ivanovna Popova cu „ursul” Grigori Stepanovici Smirnov, de cealaltă parte, creează o suită de scene groteşti, insă nelipsite şi de un anume filon liric, propriu operei cehoviene.

Jocul actoricesc este dezinvolt, spumos, un pic şarjat, cu multe efecte umoristice care provoacă adeseori rasul degajat al publicului. Prezentat în premieră absolută pe 11 noiembrie 2009, de la primele reprezentaţii spectacolul „Cerere in căsătorie” se bucură de un succes notoriu la public, fiind primul dintr-un proiect mai vechi de a aduce pe scena Teatrului „Satiricus I.L.Caragiale” intreaga operă dramatică a marelui dramaturg rus.

Vezi și: Mulți le-au spus că sunt prea tineri și să nu se grăbească! Diana și Stas în campania #Cummamcerut

3 martie – DOCTOR DE FEMEI de Georges FEYDEAU începutul la ora 18.00, durata 1h 45 min

„Doctor de femei” de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Grecu, jucat în premieră pe scena Teatrului Național „Satiricus I.L.Caragiale”, e o comedie intrigantă despre infidelitatea conjugală, un subiect captivant, dintotdeauna actual în societate, care le dă mult de gândit bărbaților afemeiați.

Doctorul Moulineaux, personajul principal al spectacolului, jucat de actorul Ion Grosu, devine infidel soției sale la doar jumătate de an de căsnicie. După ce soția lui află despre „aventurile” sale cu alte femei, Moulineaux încearcă să-și „găsească dreptatea” punându-l în joc pe amicul său, Bassinet (Arcadie Răcilă), un tip ciudat care, prin vorbe goale și fapte deocheate, încurcă și mai tare ițele, iar situația devine tot mai tensionată.

Cei doi ajung la o înțelegere, în urma căreia ambii „au de câștigat”, iar momentele devin tot mai haioase, dar și tensionate. Moulineax, pentru a-și stăpâni poftele, se „transformă” din doctor într-un croitor în atelierul său, unde continuă să-și primească iubitele.

4 martie – TOTUL DESPRE NOI de Constantin CHEIANU, începutul la ora 18.00, durată 1h 45 min

Cafeneaua „Fulguşor” este, în definitiv, această ţară năpăstuită, poate şi din cauza că ne complăcem în discuţii interminabile, fără nici un sens, în loc să realizăm ceva concret – fiecare în parte şi toţi împreună.

Infantilismul, lenevia spirituală, narcisismul, aroganţa, intoleranţa, invidia, miopia artistică, neputinţa de a întreprinde ceva concret, pe propriul risc, a dus la pierzanie o întreagă generaţie de artişti şi nu numai. Spectacolul constituie o radiografie artistică a acestei generaţii sacrificate.

Vânzări, rezervări bilete la numerele de telefon 022 20 28 90,  069482271 sau pe pagina www.satiricus.md.