Te-ai gândit vreodată cum va arăta viaţa femeilor în 25 de ani? Oare vor exista mai multe locuri de muncă pentru ele? Oare copiii vor fi îngrijiţi mai bine? Un exercițiu recent realizat de o Fundaţie americană a prevăzut o serie de schimbări profunde pentru femei, de la tehnologie şi competențele care sunt cele mai apreciate de către angajatori – la schimbări în îngrijirea copiilor. Combinând mai multe ipoteze bazate pe dovezi, cercetătorii au creat trei mini scenarii care dezvăluie trei vieți foarte diferite pentru femei în 2038 în funcţie de vârsta pe care o vor avea.

Rolul la serviciu pentru femei de până la 40 de ani

realitypod.com

O femeie tânără care mai are de îngrijit şi un copil ar putea fi scutită de unele joburi cum ar fi: vânzările, consultaţă sau altele. acest lucru se datorează ascensiunii tehnologiilor informaţionale, datorită cărora femeile în viitor se vor ocupa mai mult de servici de printare (3D), spre exemplu, sau design.

Rolul femeilor în jur de 40 de ani

blog.gigcoin.com

Problemele legate de un orar flexibil pentru femeile-mame vor fi deja rezolvate, permiţându-le acestora să aleagă între full time, part time sau free lancing. Cu toate acestea, se va pune un accent enorm pe talentul lor şi pe conexiunile de la distanţă, pentru a reuşi maximum de lucru cu minimum deplasări.

Rolul femeilor de peste 65 de ani

www.huffingtonpost.ca

Odată cu trecerea timpului, angajaţii vor lucra mai mulţi ani în viaţa decât o fac acum. Astfel, femeile vor fi mult mai implicate în activităţi de leadership la nivel mondial. Asta se datorează şi faptului că femeile de peste 65 de ani vor cunoaşte foarte bine noile tehnologii şi vor putea să lucreze cu operaţii din cele mai dificile.

Melanie Howard, realizatoarea studiului spune că rezultatele pozitive de mai sus pot fi garantate doar dacă se vor implementa câteva politici care ar găsi echilibrul pentru femeile care vor şi să muncească, dar şi să aibă grijă de familie. Aceste politici ar include: egalitatea de remunerare, o mai bună educație la fiecare nivel și pentru fiecare clasă în societate, un mediu adecvat de petrecere a timpului liber.

Sursa: www.guardian.co.uk