Este obigată să promoveze cultura acestui neam în primul rând grație numelui său. Doina Gangan este absolventa Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice, facultatea Design, însă nu s-a oprit doar la aceasta – a studiat motive, a citit povești, a făcut expediții pentru ca numele său și motivul dorului să se regăsească într-o colecție care așa și se va numi – DOINA. Tânăra participă la concursul Mândria și râvnește la marele titlu, participarea la Săptămâna Modei de la Oxford.

Doina Gangan lucrează acum în calitate de designer la întreprinderea familiei sale, dar în același timp, își promovează propria linie de haine. Cu ideile și experiența sa, Doina pregătește o colecție etno, pe care o va intitula după numele său, pentru a intra în competiția designerilor din concursul Mândria, organizat de Klumea.

 Doina Gangan

„Am cercetat foarte mult, am vizitat muzee, am ascultat muzică populară, am citit povești… Ținutele pe care le creez le adresez firelor romantice, jucăușe, copilăroase și mereu tinere. Doina – așa voi numi colecția mea, deoarece dorul și doina nu se mai regăsesc în folclorul altei culturi. Va fi o doină de dragoste”, declară tânărul designer.

Amintim că premiul pentru căștigătorul concursului MÂNDRIA este participarea în luna noiembrie, 2014 la Săptămâna Modei de la Oxford, Marea Britanie. În competiție au intrat 13 designeri, majoritatea fiind studenți la instituțiile de profil din Moldova. Organizatorul își va asuma toate costurile de participare la eveniment, cheltuielile de transport, viză, cazare și hrană pentru designerul căștigător.

Doina Gangan

Distribuie articolul: