Tehnologiile au devenit o parte a vieții noastre, făcând-o mult mai ușoară. Și, în unele cazuri, inteligența artificială poate chiar salva vieți. O astfel de poveste i s-a întâmplat Alexandrei Rumyantseva, în vârstă de 29 de ani, din orașul Perm, Rusia. Ceasul său inteligent, Apple Watch, a înregistrat o frecvență cardiacă foarte mare timp de câteva luni, ceea ce a determinat-o să apeleze la medici. 

Problemele cardiace ale Alexandrei au început acum doi ani. Ea a consultat un cardiolog, care a diagnosticat-o cu nevralgie intercostală și i-a recomandat masaj, dar și să reducă nivelul de stres. Toamna trecută, Alexandra a procurat un Apple Watch Series 3. A început să folosească ceasul, dar dispozitivul s-a comportat ciudat, sugerând insistent să activeze modul de antrenament în timpul activităților casnice.

Inițial, Alexandra a crezut că ceva nu este în regulă cu ceasul. La sfârșitul lunii decembrie, ea s-a simțit rău. Ceasul a sugerat din nou să activeze funcția de antrenament, în ciuda faptului că fata stătea întinsă în pat în acel moment. Starea ei s-a înrăutățit și, ca urmare, Alexandra a decis să utilizeze aplicația Health pentru a-și verifica pulsul. Apple Watch a înregistrat 176 de bătăi cardiace. Imediat, ea a chemat ambulanța, iar la spital a fost diagnosticată cu tahicardie ventriculară care, dacă nu este tratată prompt, ar putea duce la o situație fatală.

În acest moment, Alexandra este internată în spital și se pregătește pentru intervenție. După ce au aflat despre povestea ei, reprezentanții Apple au remarcat că fata ar fi putut afla mult mai devreme despre problemele cardiace dacă ar fi activat funcția de notificare pentru ritm neregulat și tahicardie. Din acest motiv, Apple Watch a sugerat să activeze modul de antrenament în timpul ritmului cardiac ridicat.

Sursă: glamour.ru