Uită de saloanele de spa, de cosmetică şi de locurile care prin mirajul lor te-au convins că lucrurile bune şi relaxarea doar acolo se găsesc. Pentru că acum îţi vom vinde secretul unui întreg ritual de relaxare ţi înfrumuseţare pe care îl poţi face acasă, oricând ai timp. Pasul 1

Ai nevoie de o seară liberă sau de o seară de week-end. Umple cada, adu aproape trei prosoape curate, puţin mai aspre, dar suficient de pufoase cât să fie plăcute la atingere, o cremă hidratantă, măştile de faţă pe care le foloseşti în mod obişnuit şi câteva lumânărele parfumate.

Pasul 2

Procură-ţi una-două esenţe frumos miositoare pe care acum le vei picura în apa din cadă. Pune muzică de relaxare în surdină şi aprinde în jurul căzii câteva lumânărele. Aşează-te liniştită în cadă.

Pasul 3

Aplică masca şi stai circa 10 minute cu ochii închişi, bucură-te de muzică şi de apa caldă şi las-o să acţioneze în voie. Clăteşte apoi cu apă călduţă şi rămâi în apă fierbinte pentru a face o baie de aburi, sănătoasă- La fiecare câteva minute, şterge apăsat cu prosopul, faţa. În felul acesta îndepărtezi treptat praful adunat pe ten şi în pori şi scapi de punctele negre curăţând în profunzime.
Pentru că nu este o baie obişnuită, ci una de relaxare, nu ieşi din cadă când ai terminat de realizat masca şi baia propriu zisă, ci relaxează-te, ascultă muzică, umple-te de gânduri pozitive, vorbeşte la telefon cu o prietenă despre lucruri care îţi fac bine, citeşte sau pur şi simplu bucură-te de timpul acesta.

Pasul 4

Când ai terminat ora de relaxare, vei mirosi ca o nimfă. Foloseşte pentru corp prosopul aspru şi apoi aplică crema hidratantă pe întreg corpul, în cantităţi noneconomice. Dacă ai şi un ulei pentru “după baie” aplică-l pe pielea umedă sau chiar udă, când ai ieşit din cadă şi apoi şterge-te. Abia la câteva minute aplică şi crema.
Aplică şi crema de faţă şi evita orice formă de machiaj. Acneea acoper-o cu un baton corector verde, cu aloe vera, usucă tot, tratează repede! Mergi în dormitor şi aşează-te între perne moi ca o prinţesă. Ascultă muzica, citeşte sau vezi un film. Culcă-te devreme şi nu uita să îţi închizi telefonul. Este o seară dedicată odihnei totale, fizice şi mentale.

 

Distribuie articolul: