Fie că locuieşti într-o clădire mare, înconjurată de o curte frumoasă, fie ai un apartament modest într-un bloc, este extrem de important să te simţi cel mai confortabil acasă. Iar pentru perioadele în care nu-ţi permiţi să pleci într-o vacanţă sau măcar să ieşi în oraş, ai la dispoziţie câteva activităţi care cu siguranţă te vor ţine departe de stres sau plictiseală.
Citeşte

Plăcerea lecturii a devenit tot mai puţin apreciată în ultima vreme, însă aminteşte-ţi că o carte are darul de a te atrage într-un alt univers şi de a stimula creativitatea şi imaginaţia. Dacă nu ai nici o carte bună la îndemână, măcar răsfoieşte revistele preferate! Astfel, te vei relaxa învăţând, totodată, informaţii noi.

Fă curăţenie

Deşi presupune efort fizic, este ştiinţific demonstrat că aspiratul, ştersul prafului şi lustruitul geamurilor au efecte destresante asupra psihicului. Astfel, făcută cu măsură, curăţenia nu te va obosi, ci dimpotrivă, te va ajuta să-ţi cureţi mintea de gânduri supărătoare.


Uită-te la un film

Puţine lucruri sunt mai relaxante decât un film bun, urmărit din vârful patului sau din mijlocul pufos al fotoliului tău favorit. Alege, de preferat, o comedie romantică sau un film psihologic recomandat de o prietenă şi răsfaţă-te în acest timp cu o gustare delicioasă!

Găteşte cu familia

Ca şi curăţenia, gătitul poate fi o activitate foarte relaxantă, care nu doar că e utilă, dar îţi dă şi prilejul de a te distra alături de familia ta. Antrenează-ţi soţul şi copiii în treburile bucătăriei şi amintiţi-vă că nimic nu e mai important decât faptul că vă aveţi unii pe alţii!

Sursa:  www.femeia.ro

Foto:  www.aleka-rock-rose.blogspot.com

Distribuie articolul: