E firesc că lucrurile să stea un pic altfel, chiar și în materie de modă, la Paris, comparativ cu ce vedem pe străzile Chișinăului. Tendințele nu sunt radical diferite, însă libertatea aici își spune cuvântul de drept. Dacă vrei să dai o tură la Paris, ia aminte cum să arăți ca să fii în trend. Influențele masculine în garderoba feminină se văd din plin, iar pantalonii inspirați de anii ’70 sunt în vogă în acest sezon.

Dungile și combinațiile alb-negru sunt omniprezente pe străzile capitalei franceze. Diferența dintre francezi și britanici sau italieni e însă că aceste dresuri sau încălțăminte dungate nu se combină cu alte culori, așa cum se procedează în alte țări, ci sunt purtate cu o bluză neagră, lungă, sau cu o rochie simplă, neagră, eventual până la glezne. Niciodată cu una scurtă!

Rochiile florale sunt preferate primăvara, însă o ținută primăvăratică poate fi dusă înspre eleganță cu un pantof și dres în același ton.

Iată o ținută potrivită pentru zilele ploioase. Deși ciudată în aparentă, din ce în ce mai multe franțuzoaice adopta un asemenea look – pardesiu asimetric și turban. E un accesoriu impunător, șic, ce se potrivește multor femei.

Cam așa ar trebui să arate bărbații sau partenerii voștri, care vor să rimeze pe străzile Parisului: ținută în culori sobre, însuflețita doar de un pandantiv, eventual vintage.

Deși se purtau și în anotimpul trecut, pantofii simpli, colorați, asortați unei ținute sobre, neutre, tradiționale, fac furori, însuflețind orice zi mohorâta.

Sursa, Foto: The Local

 

Distribuie articolul: