Câte dintre noi nu am ținut dietă, măcar o dată în viață? Silueta ne dă bătăi de cap tuturor, însă, din fericire, există câteva trucuri vestimentare la care poți apela pentru a te ajuta să pari mai slabă. Desigur, doar până îți recapeți formele, căci moda nu poate ține niciodată loc de dietă și sport. Învață să manipulezi cu hainele.

Iată ce piese vestimentare poți purta pentru a-ți subția vizual silueta:

Decolteul bărcuță

Decolteele bărcuță măresc vizual umerii creând un echilibru cu șoldurile pline, și lasă impresia unei siluete de clepsidră. Este valabil și pentru decolteele ce dezgolesc mai mult umerii.

 decolteu barcuta

Dungile verticale

Primul lucru pe care ochiul îl caută atunci când privește o siluetă este cea mai lungă linie verticală. Dacă nu o găsește, o caută pe cea orizontală… și atunci nu e de bine. Dungile verticale fac ochiul să se plimbe de sus în jos și nu în lateral, creând impresia unei siluete mai alungite și mai subțiri.

 Dungi verticale

Rochiile petrecute

Liniile diagonale create de o rochie petrecută (parte peste parte) au același efect că și cele verticale: alungesc și subțiază.

 Rochii petrecute

Pantofii nude

Pantofii cu toc într-o nuanța asemănătoare pielii tale alungesc picioarele și subțiază siluetă.

 pantofii nude

Curelele

O curea plasată în talie o accentuează și creează efectul de clepsidră. În plus, ajută hainele să se așeze mai bine pe tine.

 curele

Rochiile cu platcă

O platcă mai închisă la culoare așezată strategic în zonă taliei va creă impresia unei talii mai subțiri. În plus, liniile verticale ascendențe alungesc siluetă.

 platca

Din cap până-n picioare

Dacă porți aceeași culoare din cap până-n picioare creezi o linie verticală neîntreruptă, ceea ce te face să pari mai slabă și mai înaltă. O salopetă este o piesă vestimentara excelentă pentru a creă acest efect. 

 o culoare

Mânecile fluture

Similar decolteului bărcuță, mânecile fluture măresc vizual umerii, făcând talia să pâră mai subțire, și echilibrează șoldurile.

 fluture

Pantofii cu vârf ascuțit

Pantofii cu toc și vârf ascuțit alungesc picioarele. De cealaltă parte, pantofii cu bot rotund și toc gros creează impresia unui picior mai scurt și îndesat.

 virf ascutit

Decolteul în V

Triunghiul inversat creează un punct focal și atrage atenția asupra chipului, îndepărtând ochiul de la zonă taliei sau a șoldurilor.

 Decolteu V

Colierele lungi

Similar cu decolteele în V, lanțurile și colierele lungi alungesc vizual siluetă.

 colier lung

Pantalonii evazați

Fiind evazați la glezne, fac șoldurile să pâră mai mici. Din fericire pentru noi, pantalonii evazați sunt din nou în tendințe.

 evazati

O geantă de dimensiuni potrivite

O geantă de dimensiuni mici te va face să pari mare prin comparație, în timp ce o geantă prea mare nu este deloc eleganță. Alege o geantă structurală de dimensiune potrivită.

 Geanta potrivita

Asortează pantalonii cu pantofii

La fel că în cazul pantofilor nude în aceeași nuanța cu a piciorului, asortând pantalonii cu pantofii creezi o linie verticală continuă, iar picioarele tale păr mai lungi. Funcționează cel mai bine pe negru.

pantaloni

Sursa/Foto: Elle.ro

Distribuie articolul: