Amatorii de ananas se întreabă deseori despre care tehnică de tăiere și servire a ananasului este cea mai eficientă și rapidă. Canalul de YouTube al portalului DaveHax a prezentat, acum câteva zile, un tutorial video în care demonstrează foarte rapid modalitatea prin care un ananas obișnuit poate fi transformat în felii savuroase și suculente de pulpă.

Tot de ce aveți nevoie este un ananas, un cuțit bine ascuțit și un fund de lemn.

Primul pas care trebuie să-l faceți este să puneți ananasul în poziție „culcată” și să-l tăieți perpendicular în jumătate, fără ca să-i scoateți frunzele.

Ulterior, fiecare dintre cele două jumătăți va fi tăiată în alte două jumătăți, păstrând de asemenea „coada” fructului intactă. 

Următorul pas este decojirea. Fiecare dintre cele patru sferturi de fruct va fi eliberat de coajă prin tehnica similară decojirii peștelui, exact ca în tutorial.

Ceea ce obțineți seamănă cu un sfert de ananas perfect decojit, care trebuie doar tăiat felii și servit pe coaja de ananas, care poate fi folosită pe post de platou. 

Pentru a decora oarecum platoul și a face feliile mai accesibile servirii, bucățile de ananas pot fi îndepărtate una peste una, exact ca în filmuleț.

Distribuie articolul: