E greu de explicat fenomenul din punct de vedere științific, dar observațiile mai multor generații de părinți arată că luna nașterii dictează într-o mare măsură temperamentul și atitudinea față de viață a copiilor. Această informație v-ar putea ajuta să vă înțelegeți mai bine copilul. 

Ianuarie. Copiii născuți în luna ianuarie arată mai în vârstă decât sunt în realitate. Nu vă așteptați din partea lor la veselie fără margini în compania prietenilor.  Majoritatea din ei vor prefera să rămână acasă ca să termine temele, decât să meargă la plimbare afară.  Părinții nu vor trebui să stea tot timpul lângă ei ca să se asigură că și-au făcut temele pentru acasă. În același timp, însă, va trebui să aveți grijă să îi „împingeți” spre succes. Copiii născuți în ianuarie sunt foarte responsabili, dar le este greu să își exprime emoțiile. Sunt ambițioși, sârguincioși și pragmatici, dar în același timp sensibili. Din acest motiv, se reabilitează foarte greu după o situație stresantă.

Februarie. Copiii născuți în februarie sunt foarte creativi, originali și se evidențiează în mulțime. Acești elevi învață și absorb informația foarte repede. Acești copii țin la independența sa și se revoltă dacă sunt limitați în ceva. Sunt mari iubitori de animale, de aceea ar trebui să le faceți cadou un animal de companie. Nu le place să se afle în centrul atenției și pot chiar evita comunicarea cu semenii lor de aceeași vârstă. Uneori, asemenea copii pot arăta indiferenți, dar țineți minte, că în adâncul sufletului, ei trăiesc intens tot ce se întâmplă în jur. Acești gânditori sunt foarte sociabili, dar le este greu să își exprime emoțiile. Totuși, le place să se distreze și se bucură de fiecare clipă.

Martie. Copiii născuți în martie sunt rușinoși, reținuți și au o intuiție bună. E ușor să îi sperii, trăiesc într-o lume fantastică și se tem de monștri, de sunete zgomotoase. Deseori, acest copil își creează o lume a sa, mult mai sigură și locuiește în ea atât cât își dorește. Le place să aibă grijă de alții, uitând de propriile interese. Sunt empatici, sinceri, generoși și simpatici. Îi urmăresc pe alții dintr-o parte și știu să aprecieze bunătatea.  Atunci când trăiesc emoții negative, devin foarte iritați, de aceea părinții ar trebui să aibă grijă de confortul lor psihologic.

Aprilie. Acești copii adoră riscul. Sunt foarte activi și energici, de aceea părinții trebuie să stea mereu cu ochii pe ei. Le place să experimenteze și pot fi greu de controlat. Cu acești copii sigur nu vă veți plictisi! Sunt optimiști, siguri pe sine, le plac jocurile gălăgioase. Vorbesc foarte foarte mult și au o memorie extraordinară. Sunt inteligenți și pot ridica dispoziția celor din jur cu ușurință.

Mai. Copiii născuți în luna martie sunt buni organizatori. Sunt precauți, atenți și consecvenți. Le plac lucrurile materiale, hainele frumoase și mâncarea gustoasă. Sunt foarte responsabili și pot câștiga bani la o vârstă timpurie. Se țin mereu de cuvânt și le plac relațiile stabile. Sunt mereu sinceri în relațiile de familie, dar și cele de prietenie. Sunt încăpățânați și nu vor renunța niciodată la lucrurile în care cred. E ușor să îi enervezi, dar și le trece repede supărarea.

Iunie. Cu acești copii viața voastră va fi mult mai interesantă. Sunt haioși și niciodată nu vor căuta cuvinte în buzunar. Își exprimă la fel de bine gândurile în formă scrisă și verbală. De mici știu să lucreze la calculator și să citească. Au o putere extraordinară de convingere și pot vinde orice oricui. Nu suportă discuțiile goale și deloc nu pot sta locului. Acestor copii le poate fi greu să se concentreze la un singur lucru, deoarece îi interesează totul. Mai aproape de adolescență, devin foarte sociabili și adoră să flirteze. Pe lângă asta, sunt actori desăvârșiți.

Iulie. Acești copii au nevoie de multă atenție. Sunt foarte sensibili la sentimentele și emoțiile altora. De aceea, să nu vă mire calitățile lor filantropice și dacă vor aduce acasă un animal sau un copil fără adăpost, care are nevoie de protecție. Sunt ingenioși și pregătiți să facă orice pentru familia și apropiații lor. Le place să își bage nasul acolo unde sunt electrocasnicele. Starea lor emoțională e foarte schimbătoare și pot intra ușor în depresie.

August. Copiii născuți în luna august adoră să se afle în centrul atenției. Lăudați-i mai des și atunci se vor comporta cu voi cu dragoste și respect. Sunt luptători independenți, care pot avea grijă de sine și de alții. Sunt gata să se încreadă părinților, dar vor cere același lucru de la ei.

Septembrie. Copiii născuți în această lună sunt perfecționiști, care ajung ușor dintr-o extremă în alta. Au mereu grijă de bătrâni și de animalele fără adăpost. Acești copii sunt fericiți când pot avea grijă de alții. Dacă nu le încurcă sfiala, atunci pot deveni scriitori desăvârșiți sau buni comunicatori. Au un spirit excelent analitic și sunt extrem de autocritici. Acestor copii le place să călătorească și să exploreze lumea. Le place să rezolve probleme dificile și să îi inspire pe alții. Uneori pot fi tare încăpățânați atunci când vor să își atingă scopul.

Octombrie. Copiii născuți în luna octombrie sunt extrem de pragmatici. Văd cele două fațete ale medaliei și le este greu să ia decizii. Sunt modești, politicoși și cuceritori. Apreciază arta și frumosul în toate formele sale. Sunt inteligenți și diplomați neînfricați, care au o părere a lor despre tot ce îi înconjoară. Sunt imprevizibili și pot depăși cu ușurință emoțiile negative. Pot minți ușor, dar niciodată nu vor înșela.

Noiembrie. Complicați și cu o personalitate strălucitoare. Pot fi foarte insistenți. Vor ajunge neapărat la esența lucrurilor care îi interesează. Dragostea lor față de rebusuri și cărți sau ghicitori nu are margini.  Sunt foarte emotivi și ajung ușor în extreme. Pot obține tot ce își doresc. Au o sănătate bună și se descurcă ușor cu durerea fizică sau emoțională. Dacă îi superi prea tare, se pot răzbuna. Acești copii sunt secretoși și independenți, fermecători și într-o oarecare măsură periculoși, mereu ies în evidență în mulțime și atrag cu ușurință oamenii.

Decembrie. Optimiști și mereu entuziasmați, copiii născuți în decembrie par să trăiască într-o eternă poveste. Le place să învețe și deseori prietenesc cu profesorii. În adolescență îi interesează religia și filosofia. Iubesc să le povestească oamenilor din jur despre planurile sale, să călătorească și să lege noi cunoștințe. Acești copii sunt competitivi, ambițioși, perspicace, sensibili, nerăbdători și au un temperament deosebit. Sunt foarte generoși și loiali, au un sănătos simț al umorului și sunt politicoși. Atrag ușor necunoscuții. Vor să aibă tot ce e mai bun, de aceea din când în când devin capricioși. Sunt deseori sensibili și rareori își exprimă adevăratele emoții.

Sursa: fabiosa.com

 

Distribuie articolul: