Zgârâie-norul Burj Khalifa deține, până în prezent, titlul de cea mai înaltă clădire construită vreodată de om, măsurând 828 de metri înălțime.

Construcția clădirii a început la 21 septembrie 2004, exteriorul fiind finalizat la 1 octombrie 2009; clădirea a fost inaugurată oficial la data de 4 ianuarie 2010.

Costurile totale ale proiectului au fost estimate la 1,4 miliarde de dolari.

În Burj Khalifa funcționează lifturile cu cea mai mare viteză din lume (64 km/h sau 18 m/s).

Proiectul Google Street View urmăreşte să aducă priveliştile oferite de Burj Khalifa la îndemâna unui număr cât mai mare de utilizatori.

Adaptând tehnologia camerelor de luat  vederi, pentru a le permite o mobilitate cât mai mare, Google a lansat astfel tehnologia Trekker: în loc de a fi montate pe maşini, camerele speciale sunt purtate de operatori umani, care se deplasează cu uşurinţă pe teren accidentat, scări şi alte locuri unde utilizarea maşinilor nu este posibilă.

În clipul de mai jos, puteţi vedea operatorii în acţiune, captând imagini ce redau atât interiorul spectaculoasei clădiri, cât şi priveliştea din jur, ce poate fi văzută de la etajele superioare ale construcţiei. Peisajele văzute de sus îți taie suflarea!

Surse foto: urbanity.es, www.profsabroad.com, www.dailymail.co.uk, travellergurus.blogspot.com, www.khaleejtimes.com, arabia.msn.com, ronpt.com

 

Distribuie articolul: