Natalia Barbu își așteaptă toți admiratorii pe 22 octombrie într-un show live, susținut împreună cu Alex Calancea Band, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Este primul mare concert din cariera artistei, după 15 ani de scenă, cu ocazia căuia pregătește multe surprize plăcute celor care vor veni să o admire. Într-un interviu acordat pentru UNIMEDIA, Natalia a dezvăluit tilul unei viitoare piese noi, dar și ce surprize pregătește pentru seara de 22 octombrie.

Natalia Barbu„Nu s-a putut anul trecut, când făceam 15 ani de cariera, iată că se poate anul acesta. dacă nu mai făceam acum, se apuiza cred. Nu e un concert cu foarte mult show, dansatori, scenarii sau toate chestiile astea. Noi punem accent pe muzica de calitate, pe lumini, pe sunet, pe piesele mele frumoase, pe acre le am de la început de carieră și până acum. Cred că și eu uitasem câte piese frumoase am și pentru că nu le pot cânta chiar pe toate, e foarte greu să tai din playlist. Ne gândim la un concert de maxim două ore și jumătate, îmi păre că unul de patru ore va plictisi foarte mult. Publicul trebuie să aibă dorința de a te mai vedea, să rămână cu o mică neîmplinire.

„Va fi un concert plin de piese mai vechi și mai noi, mai deferite prin orchestrații: „Avion cu aripă albastră”, „Între ieri și azi”, „Vreau să te văd”, „Chipul mamei”…într-o formă mai relaxată, mai fresh. Nu schimbăm oricum foarte mult, pentru că publicul este obișnuit să audă ceva din partea mea, dar le dăm un suflu nou, pentru că au trecut mai bine de 10 ani. Voi fi și premiere, câteva piese din noul meu album, la care lucrez de vreo jumătate de an”, mai povestește Natalia în cadrul interviului.

Concert

Alex Calancea cu bandul său va acompania întreg concertul, iar despre chimia dintre cei doi artiști, Natalia are doar lucruri bune de zis: „Colaborarea cu el a început și cu o prietenie, suntem apropiați, au fost cu Viola, soția sa, și la nunta mea. La nivel de muzică ne înțelegem cu Alex foarte bine, eu chiar am un confort în scenă alături de Bandul lui, există între noi o chimie și orice ai cânta cu el, Alex face din asta o artă”, spune interpreta despre chitarist. 

barbu si calanceaÎntrebată dacă mama ei va cânta alături de ea în concert, Natalia a declarat: „Chiar dacă va fi, asta se va întâmpla spontan. Este un concert solo, până la urmă. Nici sora nu cred că va ajunge, ea are viața ei în SUA. Toni, soțul meu va fi prezent în sală, neapărat. Încă nu am decis dacă să-l aducem și pe micul Victoraș, rămâne să vedem cu cine va fi el, pentru că noi vom fi foarte ocupați cu toții. Soțul îmi spune de obicei feedback-ul după concerte, dar el e foarte delicat ca să-mi spună ce a fost bine și ce nu”, recunoaște artista.

În cadrul concertului din 22 octombrie, Natalia Barbu-Sota va purta cinci ținute, și mai elegante, și mai băiețoase, dar nu foarte exagerate. „În genul meu, oricum”. Referitor la piesele sale, Natalia ne-a declarat: „Nu mai merg la un compozitor să cumpăr o piesă gata. prefer să lucrez personal alături de compozitor, iar în final să nu-mi placă și s-o luăm cu totul de la capăt. Nu pot promite, astfel, că în jumătate de an voi lansa albumul, dar sper să vină cât de curând. Una dintre piesele noi o voi lansa chiar înainte de concert – „Ai plecat” se va numi”, ne-a mai dezvăluit aceasta.

Barbu si VunkDespre viitoarele colaborări, Natalia ne-a vorbit: „Am cântat într-un concert alături de trupa Vunk și chiar mi-a plăcut cum sună vocea mea alături de cea a lui Cornel Ilie, așa că mă gândesc serios la un duet. După care mi-aș dori să duc acest concert și în România, adaptat desigur la locație și la specific, însă toate planurile le vom schița după ce încheiem spectacolul de la Palatul Național. Îmi doresc mult să fac o tradiție din acest concert și să-l organizăm mai frumos și mai deosebit de la an la an”.

Foto: Arhivă personală

Distribuie articolul: