Să fii mamă este, în principiu, un lucru minunat, o bucurie inegalabilă pentru unele femei, un sens în viață pentru altele. Alegem oare momentul potrivit pentru acest lucru? Ce schimbări intervin în viața noastră odată cu nașterea unui bebeluș? Totuși, în ultima vreme, a fi mamă este echivalent cu “a fi în rândul lumii”. Tot mai multe fete tinere, multe până în 20-25 de ani, devin mame. Și nu, nu din întâmplare sau din greșeală, ci majoritatea la presiunea bărbaților de lângă ele. Poate nu știai, dar e o modă că la foarte puțin timp după ce sunt împreună, ținerii să se căsătorească și să facă imediat copii. Fără să simtă neapărat această dorință sau nevoie, ci pentru că așa “așa se face”, “pentru a fi în rândul lumii” și la presiunea bărbaților de foarte multe ori.

Foarte curând după căsătorie majoritatea bărbaților încep să insiste asupra discuțiilor unei eventuale sarcini. Ei vor copii, pentru că evident nu ei trec prin procesul transformărilor 9 luni și încă vreo câțiva ani apoi. Ei vor și vor să se facă așa, după bunul lor plac. Și imediat apar presiunile, insistențele, eventual șantajul emoțional. Iar femeile încep să devină mame la dorință bărbatului incapabil să înțeleagă și dorință lor.

Așa vedem tot mai des mame în parcuri, la trecerea de pietoni și în jurul nostru, peste tot. Bineînțeles că mai este și categoria femeilor care își doresc să aibă imediat copii, care găsesc în această compensația pentru alte goluri și consideră că acesta este o bucurie nemaipomenită.

Totuși, în urmă acestui proces, majoritatea femeilor se schimbă în rău. Imediat ce și-au luat titulatură de mame, multe femei încetează să se mai preocupe de celelalte aspecte importante ale vieții. Nu se mai îngrijesc, nu le mai interesează zona de exterior, socială, nu mai acordă atenție felului în care arată, nu mai respectă oamenii din jur pentru că ele sunt mame. Și devin agasante. Evident că nu toate. Dar foarte multe fac asta.

Iar în plimbările cu copilul, nu se mai uită în jur, nu contează ceilalți trecători, toată lumea trebuie să le ocolească indiferent dacă această înseamnă să meargă pe mijlocul drumului. Ba mai mult, dacă spui pardon, este posibil să săra imediat la gâtul tău că ele sunt “femei cu copil, nu vezi”?

Nu mult mai târziu vor începe să vorbească numai despre copilul lor, să creadă că li se cuvinte prioritatea oriunde ar merge și să înceteze să mai fie femei și să aibă o viață socială și personală pentru că sunt mame. Iar categoria celor care nu își doreau copilul se transformă complet și această se poate vedea cu ochiul liber în parcuri unde continuu țipă la copil, îl dojenesc, îl trag de mâini și îl jignesc pentru frustrările acumulate de ea.

O mamă este frumoasă numai atunci când copilul este dorit, când mediul familial este unul prielnic și când decizia de a-și luă această titulatură la momentul respectiv îi aparține. Un lucru ar fi de reținut: la un moment dat, 90% dintre femei au copii. Tocmai de aceea te sfătuim ca tu să nu fii una dintre cele care devin de evitat după naștere din cauza comportamentului potrivit căruia i se permite orice pentru că este mamă!

Sursa: Femeiastie.ro

Distribuie articolul: