Există în rândul femeilor două mituri greșite despre procedura de Fertilizare In Vitro. Primul: Acestea cred că procedura este una dureroasă și apare frica pentru ea; Al doilea: Familiile cred că pot recurge la FIV la orice vârstă.

Specialiștii în reproductologie ne spun care este de fapt adevărul despre durere și la ce vârstă e optimal să facem procedura.

Fertilizarea In Vitro nu implică dureri importante! Aceasta se efectuează sub anestezie. Preparatele medicamentoase injectabile, utilizate în prima etapă a procedurii, se administrează subcutanat cu ajutorul unui dispozitiv special și nu provoacă durere. Viitoarele mămici trebuie să se predispună pozitiv atunci când încep procedura și să fie optimiste pentru ca să obțină cât mai curând sarcina dorită. FIV este un tratament destul de sigur și monitorizat sistematic, ne spun specialiștii Spitalului Internațional Medpark.

Vezi și: Fertilizarea In Vitro este un tratament efectiv pentru cuplurile cu probleme de fertilitate!

Șansele de a obține succes prin intermediul Fertilizării in Vitro scad simțitor după vârsta de 35 de ani. Vârsta nu reprezintă o barieră pentru realizarea multor lucruri importante din viață,  dar poate reduce șansa unei femei să rămână gravidă și să nască un copil sănătos. Vârsta unei femei este cel mai important factor care îi afectează fertilitatea. Potrivit medicului, succesul este posibil pentru multe femei dupa 40 de ani, dar ele mai des decât femeile mai tinere au nevoie de proceduri repetate până își obțin sarcina . FIV poate fi prima opțiune de tratament a infertilității: blocaje ale trompelor uterine, infertilitate severă la bărbați, endometrioză, infertilitate inexplicabilă, dar și vârsta reproductivă înaintată, mai atenționează specialiștii în reproductologie Medpark. La fel, FIV e opțiunea corectă dacă alte metode de tratament au eșuat pe parcursul a 2 ani.

Consultă GRATUIT medicul reproductolog Medpark. http://www.medpark.md/ro/serviciu/fertilizare-in-vitro 

Pentru programări: +373 22 40 00 40.

P