Ați știut că în Spania se prepară cea mai scumpă cafea din lume, dar nu și că un brutar spaniol propune clieților săi pâinea preparată cu aur. Da, anume cu acest metal prețios! Secretele acestei specialități care costă mai mult de 100 de euro pentru câteva sute de grame, le aflați mai jos!

Pâinea specială, care se pregătește în Algatocin, Andalusia (Spania), este cea mai scumpă din lume și a fost pregătită în premieră de un brutar băștinaș. Potrivit portalurilor spaniole de știri, aceatsă pâine, de 400 de grame, pregătită cu aur comestibil, nu costă nici mai mult și nici mai puțin decât 117 euro

Celebrul brutar care a pregătit, într-o zi, pâinea cu aur la brutăria Pan Piña (afacere de familie ce datează din 1940), se numește Juan Manuel Moreno și are 41 de ani. Autorul a explicat că nu doar aurul este ingredientul de preț, din această pâine, ci și făina de porumb nemodificat genetic (și porumbul, de altfel, conține particule de aur!), dar și mierea zaharisită.

Cel mai scump dintre toate ingredientele, însă, rămâne a fi aurul sub formă de praf, care se adaugă în aluat și sub formă de fulgi, pentru decor. Particulele de aur nu sunt dăunătoare pentru organism și nici măcar nu provoacă alergie, de aceea aurul nu se răsfrânge nici într-un fel asupra stării fizice generale, după cum afirmă brutarul.

Juan Manuel Moreno mărturisește că aurul nu-i conferă aluatului un gust special, însă transformă pâinea într-un obiect de lux, demnă de clienții din clasa premium. Brutarul declară că pâinea cu aur se va pregăti doar la comandă și că se va vinde la o rețea de supermarketuri din Spania. 

Vă întrebați cine și-ar permite o astfel de pâine pe masa cea de toate zilele? Moreno afirmă că printre clienții săi de bază se regăsesc ruși, arabi și chinezi care locuiesc în preajmă. „De obicei, anume ei își demonstrează interesul pentru astfel de articole de lux”, dezvăluie brutarul. De notat că unul din restaurantele locale deja și-a exprimat dorința de a achiziționa această pâine și de a o servi clienților săi.

Ideea creării celei mai scumpe pâini din lume i-a venit brutarului de 41 de ani atunci când acesta a aflat că în Malaga se vinde și cea mai scumpă cafea din lume. A decis că are puterea de a face și el un lucru asemănător, de aceea a mers imediat în căutarea și testarea ingredientelor!

Video cu modul de preparare a celei mai scumpe pâini din lume:

Distribuie articolul: