Un grup de tineri voluntari romi şi neromi, din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Comunitară ”Împreună”, au lansat o campanie foto cu un scop bine conturat: combaterea stereotipurilor față de tinerii romi. Ideea a fost inspirată tinerilor de către studenții afro-americani, de la Universitatea Harvard.

Mesajul tinerilor este următorul:

”Ce înseamnă să fii tânăr student rom? Înseamnă să te confrunți cu termene limită, examene multe, nopţi nedormite…

Pe lângă acestea, înseamnă să te lupţi cu stereotipurile celor din jur, cu întrebări inconfortabile, cu cei care cred că a fi rom înseamnă „persoană cu apucături rele” și care ne consideră diferiți și nepotriviți pentru locul pe care îl ocupăm înainte de a ne cunoaşte.

Noi credem cu tărie că singura care ne poate ajuta să trecem peste astfel de momente este educaţia. De aceea, încercăm în fiecare zi să nu dezamăgim: pe noi înşine, familia noastră sau pe cei mai mici decât noi. În fiecare zi, suntem aici, la Universitate.”

Campania foto ”Împreună, la Universitate”, presupune comunicarea de mesaje emoționante, menite să spargă stereotipurile în rândul oamenilor, cu privire la educația tinerilor romi.

 

Sursă foto: Nastasia Alexandru

Distribuie articolul: