În timp ce în Republica Moldova, în ultima perioadă, a început un „război” între tinerele mame și autorități pe marginea Legii Indemnizațiilor, în alte țări acest mecanism este bine pus la punct și oferă beneficii, care nu au lăsat loc de contestații. Agora.md ne prezintă o listă selectivă de țări și modul cum sunt calculate și achitate alocațiile sociale.

România

Indemnizaţia pentru creşterea copilului se menţine în 2014 la cuantumul de 85% din media veniturilor nete înregistrate în ultimele 12 luni anterioare naşterii, această valoare fiind instituită la finalul anului 2012. Indemnizațiile se oferă indiferent de numărul de copii, nu doar pentru primele trei nașteri, asa cum prevedeau vechile norme în materie. Părinții pot alege între un concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la un an (trei ani in cazul copilului cu handicap) și un concediu pentru creșterea copilului până la doi ani.

În ambele situații, legislația reglementează cuantumul minim și cuantumul maxim al indemnizației lunare, raportându-l la indicatorul social de referință, care în 2014 este de 500 de lei românești (aproximativ 20 de mii de lei).

Prin urmare, în cazul în care optează pentru concediu până la împlinirea de către copil a vârstei de un an, cea mai mica valoare a indemnizației va fi 600 de lei românești, iar cea mai mare poate fi de maxim 3.400 de lei românești. În schimb, pentru părintii care aleg un concediu de doi ani, indemnizația va fi cuprinsă între 600 și 1.200 lei românești.

Federația Rusă

Indemnizațiile pentru copii și beneficiile de maternitate sunt plătite de către angajator (sau o instituție de învățământ) și rambursate de către Fondul de Asigurări Sociale. Sumele exacte de beneficii pot varia foarte mult de la o regiune la alta.

Concediul de maternitate se acordă femeilor angajate şi este de 70 de zile calendaristice înainte de naştere (86 de zile în cazul sarcinilor multiple), plus 70 de zile calendaristice după naştere (86 zile în cazul naşterilor cu complicaţii, şi 110 zile în cazul naşterii a doi sau mai mulţi copii).

În ultimii ani, guvernul federal a aplicat o politică de creștere treptată a indemnizațiilor, iar aceste sume sunt indexate cu un coeficient care variază în funcţie de condițiile locale. Pe perioada concediului de maternitate, mama primeşte o alocaţie, egală cu salariul ei mediu pe ultimele 12 luni. Valoarea minimă a alocaţiei este de 2500 de ruble/lună (aproape 7000 de lei) pentru primul copil, și 5100 de ruble/lună (peste 14 mii de lei) pentru următorii copii.

Italia

În Italia orice femeie care naşte, indiferent dacă este angajată sau şomeră, primeşte 1 000 de Euro ca ajutor unic la naştere. Pentru salariatele bugetare, concediul este de cinci luni, două înainte de naştere şi alte trei post-natal. În această perioadă, femeia primeşte 80% din salariu. Dacă doreşte să îşi prelungească perioadă de concediu de maternitate, după cele trei luni, venitul va fi de 30% din salariu. Prelungirea concediului maternal nu poate depăşi şase luni.

Lista completă a țărilor o găsești pe AGORA.md

Distribuie articolul: