Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă și are nevoie de o atenție deosebită. Cearcănele, ridurile şi pungile de sub ochi sunt doar câteva din problemele frecvente care ne trădează vârsta. Vezi mai jos care sunt remediile naturiste și ieftine, ce ne ajută în lupta cu aceste inconveniente minore.

1. Folosește pasta din mentă împotriva cearcănelor:

Menta oferă răcire naturală ochilor, crescând fluxul sangvin și calmând pielea. Din aceste motive este utilizată des în cosmetică pentru a elimina cearcănele și a „împrospăta” pielea. Rețeta: întâi zdrobești frunzele de mentă și apoi aplici pasta semi-lichidă sub ochi. Timpul: 10-15 minute.

2. Felii de cartof crud puse pe cearcăne:

Acesta este unul dintre cele mai vechi remedii naturiste, eficiente împotriva cearcănelor și a pungilor de sub ochi. Rețeta: Feliile de cartofi ar trebui să fie aplicate pe ochi seara, înainte de culcare şi să se lase câteva minute pentru a-și face efectul. Dimineața veți avea o surpriză placută și cearcănele vor fi reduse vizibil. Timpul: tratamentul trebuie repetat de cel puţin trei ori pe săptămână.

3. Suc de castravete pentru hidratarea și strălucirea pielii:

Castravetele hidratează și conferă strălucire pielii. Castravetele este bogat în vitamina C și are proprietăți de vindecare și de calmare. Rețeta: puteți aplica fie direct, folosind dischete demachiante, fie punând feliile pe ochi. Efectele liniștitoare și de curățire vor reda tinerețea ochilor dumneavoastră. Timpul: lăsați-le să acționeze 15 minute. Procedeul se repetă de două-trei ori pe săptămână.

4. Ceai verde pentru întreținerea pielii:

Ceaiul verde are efecte benefice pentru întregul organism. Este un antioxidant puternic, scade riscul de boli cardiovasculare și a celor de cancer. Dar, pe de altă parte, este un remediu extraordinar pentru reîntinerirea pielii. Rețeta: păstrați-l la frigider și aplicați-l sub formă de comprese pe ochii obosiți. Timpul: a se repeta de trei ori pe săptămână.

5. Smochine împotriva cearcănelor:

Un alt remediu plăcut pentru a lupta împotriva cearcănelor este aplicarea unei smochine pe ochi. Smochina este foarte bogata în vitamina E şi este folosită ca antioxidant, antirid, antiinflamator si antibacterian. Rețeta: tăiați o smochină în două și puneți câte o jumătate pe fiecare ochi. Timpul: se lasă 10-15 minute și se clătește cu apă călduță. Pielea va parea mai stralucitoare și mai puțin obosită.

6. Ulei de migdale și ulei de măsline:

Aceste uleiuri sunt foarte hrănitoare pentru pielea dvs. Acestea reduc vizibil cearcănele și ridurile din jurul ochilor. Ele hrănesc și hidratează pielea, și au un efect antioxidant benefic. Rețeta: Masați ochii cu ulei în fiecare seară. Timpul: veți scăpa de cearcăne în câteva zile.

7. Fisticul împotriva pungilor negre de sub ochi:

Fisticul este cel mai eficient tratament împotriva pungilor negre de sub ochi. Rețeta, provenită din India spune că trebuie să pisezi bine câteva boabe de fistic, să le amesteci cu o lingură de lapte. Apoi, această combinație se aplică sub ochi. Timpul: să lași să acționeze o jumatate de oră.

Distribuie articolul: