Cu siguranță multe dintre femei se confruntă cu problema acneii. De aceea vă propunem două metode, având la baza sa: una – uleiul de măsline, alta – aspirina. Acestea nu vă vor bate la buzunar, dar vă vor ajută să scăpați rapid de problema coșurilor. O modalitate simplă și eficientă de a trata acneea este uleiul de măsline. Iată cum îl poți folosi în acest sens:
Trei linguri de ulei de măsline se amestecă cu patru linguri de sare, până când se formează o pastă omogenă. Amestecul se aplică pe fața curată, masând pielea cu mișcări circulare. Pasta se lasă să acționeze timp de 2-3 minute, după care se îndepărtează cu apă călduță. Pentru efecte vizibile, amestecul se folosește în fiecare zi, timp de o săptămână,,iar pentru menținerea efectelor benefice, tratamentul se folosește în continuare pe o perioadă lungă de timp (masca se aplică pe față de 2-3 ori pe săptămână).

În trusa medicală a multor femei, se găsește aspirina, aceasta poate deveni la rândul ei, o metodă eficientă de a scăpa de coșuri.
Masca cu aspirina se prepara și se aplică ușor. Aveți nevoie de 3-4 aspirine netamponate, puțină apă sau iaurt, ori miere. Se amestecă bine până se formează o pastă omogenă. Se aplică pe față și pe gât, numai dupa ce au fost curățate în totalitate. Masca se va menține pe ten în jur de 10-15 minute, dupa care se va clăti cu multă apă calduță. Se masează ușor fața cu apă călduță, eliminând acneea. Acest procedeu este asemanator cu o micro-exfoliere. Se repetă de maxim două – trei ori pe săptămână.

Distribuie articolul: