De cele mai dese ori atunci când apar primele simptome ale răcelii, unii apelează rapid la medicamente, iar alţii cred că singurul lucru pe care pot să-l facă este să stea în casă şi să se odihnească. Aceste metode însă, nu întotdeauna sunt eficiente. De această dată, în ajutor ne vine un reputat expert, care a găsit o soluţia cum să învingă răceala în 24 de ore. Profesorul Ron Eccles, de la „Universitatea Cardiff”, a găsit soluţia ca să învingă răceala într-o zi, scrie „Daily Mail”.

Iată care sunt recomandările lui:

Ora 07.00 – Facem un duş fierbinte.

Chiar dacă atunci când ne trezim dimineaţa și ne simțim groaznic din cauza răcelii, există mari şanse să nu vrem să ne îndreptăm spre baie imediat. Este foarte important totuşi, să facem un duş fierbinte. Apa fierbinte va îndepărta senzaţia de frig, iar aburul va desfunda sinusurile.

Ora 08.00 – Un mic dejun sănătos.
 

Nu este un secret că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar alimentele alese pentru meniul zilei sunt esenţiale în drumul spre recuperare. Este recomandat un suc de portocale, pentru aportul necesar de vitamina C, precum şi o porţie de cereale sau fructe de pădure uscate, bogate în antioxidanţi.

Ora 10.00 – Facem baie de aburi folositoare pentru faţă.
 
Răceala este însoţită de cele mai multe ori de un nas înfundat sau, şi mai rău, de blocarea sinusurilor, ceea ce ar putea conduce la apariţia durerilor de cap. O baie de aburi cu diverse remedii naturale ajută foarte mult. În acest moment, putem apela şi la medicamente, precum paracetamol, aspirină sau sirop de tuse.

Ora 12.00 – Facem o plimbare.
 

Există posibilitatea să nu vrem să înfruntăm frigul de afară crezând că ne-ar putea agrava situaţia, dar o plimbare scurtă înainte de masa de prânz ne poate îmbunătăţi starea de psihic şi întări sistemul imunitar.

Ora 13.00 – Un prânz sănătos.

Este nevoie de un prânz sănătos, carnea fără grăsime de pui şi o salată sunt cea mai bună hrană. Proteinele ajută la întărirea sistemului imunitar, pentru ca organismul să poată răspunde la virus. Cei care renunţă la carne este posibil să se îmbolnăvească mai des şi răcelile să fie mai îndelungate.

Ora 15.00 -Folosim lichide bogate în vitamine.

Ceaiurile din plante şi lichidele fierbinţi ajută la fluidizarea mucozităţilor şi la eliminarea acestora. Un pahar de suc proaspăt de portocale nu va avea efect imediat, dar va creşte nivelul de vitamina C care este benefic pentru îmbunătăţirea imunităţii în timpul următoarelor zile.

Ora 18.00 – Mâncăm ceva picant

La cină se recomandă o mâncare picantă. Ingredientele precum ginger, usturoi sau ardei iute sunt recunoscute pentru proprietăţi antivirale şi antibacteriene, precum şi pentru capacitatea de a curăţa sinusurile. În plus, ar putea fi singurele alimente cărora să le putem simţi gustul.

Ora 20.00 – Facem o baie fierbinte

E bine să încheiem ziua cu o baie fierbinte ca să liniştim muşchii încordaţi. Aburii ar putea fi lovitura fatală pentru răceală, de aceea nu e cazul să evităm acaestă mișcare.

Ora 22.00 -E timpul să ne odihnim

Este important ca organismul să-şi reîncarce bateriile, iar un somn bun ne va ajuta să ne recăpătăm puterile. Ca să avem o imunitate bună este bine să existe un tipar în privinţa somnului. Seara ar fi bine să evităm cafeaua şi alcoolul.

Este bine să reţinem: cât mai repede vom acţiona cu atât mai uşor vom scăpa de răceală.

Distribuie articolul: