În secolul 21, nu este bine să le interzici copiilor să folosească internetul și smartphone-urile, însă vrei să te asiguri că sunt în siguranță în mediul virtual. Iată 4 sfaturi prin care poți să-ți supraveghezi digital copilul:

Nu ține calculatorul în camera lui

Ținând calculatorul într-un spațiu comun și nu în dormitorul copilului, vei putea să-i supraveghezi mai bine activitățile din mediul online. Procedează la fel și în cazul tabletelor și smartphone-urilor.

Explică-i pericolele la care se expune

Vorbește-i deschis despre pericolele internetului, despre importanța păstrării intimității și anonimatului și despre comportamentul pe care trebuie să-l aibă în mediul virtual. De asemenea, informează-l că îi vei monitoriza activitatea pe internet și telefoanele și SMS-urile date și primite.

„Împrietenește-te” cu el și în mediul virtual

În cazul adolescenților, dacă ești îngrijorată că-și petrece mult timp pe Facebook este bine să te împrietenești cu el pe rețeaua de socializare și să-i supraveghezi activitatea. Totodată, dacă îți lași copilul să folosească rețele sociale, este bine să ai parolele lor, pentru a fi sigură că n-ai suprize neplăcute.

Folosește programe de monitorizare web

Chiar dacă majoritatea sunt contra cost, programele de monitorizare web sunt o alegere foarte bune deoarece îți permit să blochezi site-uri cu conținut nepotrivit, să înregistrezi toate site-urile accesate și toate conversațiile purtate de pe calculatoare, tablete sau smartphone-uri. Unele dintre aceste programe îți permit chiar să vezi în timp real ce face copilul la calculator, în vreme ce altele îți trimit alerte atunci când detectează activități potențial problematice.

Distribuie articolul: