Chiar și femeile care merg săptămânal la manichiuristă trebuie să-și retușeze cel puțin o dată manichiura pentru a arată impecabil, iar îngrijirea corectă a unghiilor trebuie să respecte niște reguli clare care nu sunt cunoscute de toate reprezentantele sexului frumos. Pas cu pas, le descoperiți în continuare. Pilirea corectă a unghiei
Majoritatea femeilor fac mișcări de stânga-dreapta atunci când își pilesc unghiile. Însă pentru a avea unghii care să arate sănătos pilirea trebuie făcută într-o singură direcție, nu cu mișcări de du-te-vino. Dacă mișcăm pila și înainte și înapoi fragilizăm unghiile, motiv pentru care riscăm să se rupă mai repede.

De ce ni se exfoliază unghiile
Principalul motiv pentru unghii fragile care se exfoliază este lipsă complexului de vitamine B, mai ales de acid folic și de vitamină B12. Dacă nu oferim organismului suficiente B-uri, unghiile vor fi fragile și ni se vor exfolia. Cea mai bună măsură de a preveni exfolierea este să introducem în alimentație mai multe vitamine din complexul B care se găsesc în cereale integrale, în fasole, dar le putem obține și sub formă suplimentelor alimentare.

Ingredientul-minune din întăritorul de unghii
Lacurile sau gelurile de întărire pentru unghii sunt cu adevărat eficiente dacă conțin nylon sau „sulfhydryl protein”. După acestea ar trebui să ne uităm atunci când citim etichetele întăritoarelor de unghii. În compoziția lor mai pot fi calciu sau formaldehidă, acțiunea lor fiind, însă, atât de puternică încât întăresc unghiile până ce devin casabile. Din acest motiv, ar trebui să alegem produse ce nu conțin calciu sau formaldehidă.

Unghiile nu cresc uniform
Dacă vi se pare că unghiile de la o mână cresc mai repede decât la cealaltă, nu este o iluzie. Chiar așa se întâmplă. Mai mult de atât, de regulă, unghiile de la mână pe care o folosiți cel mai mult (dreptă la dreptaci și stânga la stângaci) cresc mai repede unghiile de la mână pe care o utilizați mai puțin. Totodată, este dovedit științific că unghiile de la picioare cresc mai lent decât cele de la mâini, motiv pentru care pedichiură durează mai mult decât manichiura.

Cum scîpîm de cuticule 
Cuticulele sau pielițele ridică numeroase probleme multor femei pentru că, chiar și la o zi de la aranjarea lor, pot arată inestetice. Prima greșeală a multor femei este că taie cuticulele. Cel mai indicat mod de a le reduce este să le împingeți înăuntru, nu să le tăiați. Cu cât intrați mai des cu forfecuță în ele, cu atât ele vor crește mai repede și mai neuniform.

Dacă tăiem cuticulele
Pentru femeile care și-au tăiat ani la rând cuticulele este dificil să înceteze să o facă. Există totuși un mod prin care putem preveni că ele să arate zdreanțuros. În ziua în care le-ați tăiat, acasă sau manichiura, aplicați ulei sau creme grase pe toată zona cuticulelor proaspăt tăiate. Repetați de mai mult ori în aceeași zi procedeul. În lipsa cremei sau a uleiului, cuticulele proaspăt tăiate și expuse astfel deodată factorilor externi se vor urca excesiv și vor părea zdrențuroase.

Oja care îngălbenește unghiile
Orice ojă aplicată pe unghii face că ele să nu mai poată respira, motiv pentru care se vor îngălbeni. Așadar, orice ojă, indiferent de culoare, îngălbenește unghia pentru că o privează de oxigen.

Pilitul suprafeței unghiei
Dacă vrem să scăpam mai rapid de petele galbene sau de denivelări, putem să pilim suprafețele unghiei. Atenție însă! Există pile speciale, mai puțin dure decât cele pentru vârfuri, care ajută la netezirea unghiei și la dispariția petelor galbene.

Sursa: Lyla.ro

Distribuie articolul: