Fiecare femeie își dorește să arate bine, indiferent de vârstă. Pentru aceasta trebuie să-și creeze un stil vestimentar propriu, care i se potrivește cel mai bine și nu în ultimul rând în care să se simtă excelent.

Prezentăm mai jos câteva trucuri ca să-ți descoperi stilul personal și să ai întotdeauna ținute perfecte:

Înțelege forma corpului tău – Cel mai important pas este să descoperi forma corpului și să știi ce anume te avantajează cel mai mult. Poți colabora cu o prietenă foarte sinceră sau cu cineva din familie pentru a găsi acele piese vestimentare din garderoba ta care îți vin perfect. Să-ți faci fotografii și să te uiți în oglindă te va ajuta să găsești acele croieli pe care ar trebui să te bazezi cel mai mult.

Găsește elementul de semnătură – Majoritatea starurilor pe care le admirăm au un element reprezentativ pe care îl recunoaștem imediat. Poate fi un accesoriu, o culoare, un imprimeu sau chiar un truc de frumusețe – Olivia Palermo și Kate Middleton au un păr strălucitor și voluminos, Anna Wintour are ochelarii de soare. Găsește acel ceva care îți place foarte mult și care poate deveni elementul cheie din ținutele tale.

Investește în piese pe care știi că le vei purta mereu – Un stil personal de succes este unul pe care îl vei iubi ani la rând, prin urmare ar trebui să porți numai acele lucruri pe care pur și simplu le adori. Un truc pe care să-l încerci este acela de a avea o bară separată pentru haine și timp de o lună pune pe ea tot ce porți. Vei observa rapid ce piese vestimentare sunt elementele de bază din ținutele tale. Dacă blugii sunt baza ținutelor tale, investește în ei.

Creează o planșă de inspirație – Un alt truc pentru a-ți descoperi stilul personal este acela de a crea o planșă de inspirație. Nu ai nevoie de lipici și foarfecă. Poți folosi platforma Pinterest pentru a crea astfel de planșe de inspirație sau chiar să adaugi bookmark tag pe Instagram de fiecare dată când vezi o ținută care te inspiră și ți-ar plăcea să o porți.

Recunoaște lucrurile care nu îți plac – Când îți triezi garderoba, este la fel de important să fii atentă și la piesele care nu îți plac și în care nu te simți bine. Doar pentru că toată lumea poartă o anumită piesă în tendințe nu înseamnă că și tu trebuie să faci același lucru, mai ales dacă nu simți că te reprezintă, scrie m.eva.ro.

Distribuie articolul: