În dependență de proporțiile dintre sâni, talie și coapse putem distinge cinci tipuri de siluete feminine:pară, triunghi întors, clepsidră, măr și dreptunghi (de la stânga la dreapta în imaginea de mai sus). Fiecare tip de figură își are atuurile sale, dar și neajunsurile care trebuiesc ascunse. Învață cum să te îmbraci corespunzător tipului tău de figură, ca să îți pui părțile frumoase ale corpului în evidență. Tipul de figură ”pară” sau A
Tipul de figură ”pară” sau numită și ”A” se distinge prin umeri înguști, sânii mici sau medii, talie îngustă și coapse masive. Dacă ești deținătoarea unei astfel de figuri, atunci când îți alegi hainele, țelul tău trebuie să fie acela de-a accentua partea superioară a corpului. Hainele pentru care vei opta trebuie să mărească vizual sânii și să micșoreze coapsele, de aceea ți se recomandă: bluze cu buzunare în zona sânilor, decolteuri de tip V sau semicerc. Fuste de lungimi medii și maxi, nu foarte strânse pe corp. Umerii goi sunt un atu al acestui tip de siluetă, așa că nu ezita să profiți de el. Femeilor cu acest tip de siluetă li se recomandă pantalonii de o singură culoare, hainele pentru partea superioară a corpului cu desene și print-uri medii. Sunt recomandate liniile orizontale pentru partea superioară și cele verticale pentru partea inferioară a corpului. Contraindicat: centurile, buzunare masive pe pantaloni, haine strânse pe corp, fustele scurte, pantalonii foarte largi.

Tipul de siluetă ”triunghi întors” numit și V
Acest tip de siluetă se distinge prin:  sâni mari, umeri lați și masivi, coapse înguste comparativ cu umerii, fese aproape plate. Femeile care s-au regăsit în cele descrise mai sus trebuie să accentueze picioarele, deci să poate: decolteuri de tip V sau semicerc, haine pentru partea superioară a corpului de culori pastelate, nu țipătoare și fără print-uri mășcate sau îndrăznețe. Fustele strânse pe coapse, dar care se lărgesc spre genunchi te vor avantaja, la fel și pantalonii drepți sau înguști, dar și hainele cu talia joasă. ”Triunghiul întors” este avantajat de liniile orizonate în partea de jos a corpului, liniile diagonale sau carourile la el diagonale. Specialiștii nu recomandă: puloverele largi,gulere masive. 

Tipul de siluetă ”clepsidră” numit și ”X”
Acestui timp de siluetă îi este caracteristic: talia îngustă, sânii mari sau medii și coapse voluptoase. Hainele recomandate pentru femeile cu acest tip de siluetă sunt cele care vor accentua talia: bluze strânse pe corp și scurte, fuste și pantaloni strânși pe corp. Rochițele trebuie să accentueze talia, cu ajutorul unei centuri sau a croielii. Decolteuri de tip V, print-uri colorate, motive floristice, linii de orice tip. Sunt contraindicate: print-urile masive și centurile foarte late, buzunare masive pe pantaloni, hainele cu talia joasă și texturile grele și groase.

Tipul de siluetă ”măr” sau ”O”
 Acestui tip de siluetă îi sunt caracteristice: Sânii și burta mare, iar talie aproape că nu are. În acest caz atenția trebuie să fie distrasă de la burtă și talie și să se pună în evidență picioarele și zona decolteului. Recomandări: bluze alungite cu decolteuri de tip V, dar nu foarte adânci. Fuste de lungimi medii și maxi. Sacouri și jachete alungite până mai jos de linia coapselor. Rochiile cu talia înaltă. Contraindicate sunt: centurile, fustele scurte și înguste, liniile orizontale, print-uri mășcate și foarte colorate. 

Tipul de siluetă ”dreptunghi” sau ”H”
În cazul în care ești deținătoarea acestui tip de siluetă atunci ai umerii, talia și coapsele de aproape aceeași lățime, toate împreună amintind un dreptunghi. În acest caz trebuie să accentuezi picioarele și zona decolteului. Stilul clasic este cel mai potrivit acestui tip de siluetă. Te vor avantaja următoarele: decolteurile adânci de tip V, fustele de tip lalea, pantalonii drepți sau înguști. Sacourile și jachetele scurte, de asemenea se potrivesc de minune în acest caz. Liniile orizontale la nivelul coapselor și a sânilor îți vor arăta talia mai îngustă. Nu se recomandă: centurile foarte strânse, sacourile alungite, hainele strânse pe corp și fustele pe elastic.

 Orice tip de siluetă ai, nu uita că ești unică și irepetabilă, iar hainele îți vin în ajutor pentru a ascunde micile neajunsuri și pentru a scoate în evidență atuurile corpului tău. Optează pentru recomandările de mai sus și învață să te îmbraci corespunzător formelor corpului tău ca să arăți mereu frumoasă și atrăgătoare.

Sursa: liveinternet.ru

Distribuie articolul: