Studiile arată că, nu toţi bărbaţii sunt în stare să-şi înşele partenera. Ba mai mult, potrivit unui studiu realizat de psihologul şi consilierul pe probleme de mariaj Gary Neuman, procentul persoanelor de sex masculin care înşeală este de până la 50%. Cât nu am încerca să evităm acest subiect, totuşi, multe cupluri se ciocnesc cu această greşeală maritală. Cu toate că, este o problemă foarte grăvă într-un cuplu, aceasta nu trebuie neapărat să conducă spre divorţ, afirmă specialiştul. Cât nu ar fi de greu, în caz că luăm decizia de a păstra relaţia noastră este necesar să lucrăm asupra problemelor pentru ca relaţia noastră să supravieţuiască.

Care ar fi soluţiile?
Chiar dacă este o experiență traumatizantă și dureroasă, multe cupluri au rămas împreună după o infidelitate. În scopul de a face acest lucru, ei trebuie să descopere și să recunoască motivele reale pentru infidelitate. Ele trebuie să dezvolte, de asemenea, capacitatea de a gestiona problemele care stau la baza.

Dacă partenerul îţi cere să rămâneţi împreună, iar tu eşti deacord, fiindcă îl iubeşti şi nu vrei pe alcineva în afară de el sau chiar aveţi şi copii împreună, atunci primul pas care trebuie făcut este să discutaţi cazul respectiv şi să te asiguri că el nu mai ţine legătura cu fosta amantă. Să încercaţi să aflaţi care au fost motivele infidelităţii din partea lui. A fost plictiseala, lipsa de sex, sau altceva? Cu toate acestea, tu, ca femeie nu trebuie să-l învinuieşti numai pe el, dacă doreşti cu adevărat să obţineţi rezultate bune în depăşirea acestui moment din viaţa voastră. Înţelegerea şi ascultarea sunt cheile de vindecare. Compasiunea va veni cu timpul.
Odată ce ai reuşit să înţelegi care au fost cauzele, împreună trebuie să începeţi să lucraţi asupra rezolvării acestor probleme, inclusiv pentru a preveni un caz similar care ar putea apărea într-o zi.

În plus, dacă el te-a înşelat, o mare responsabilitate revine şi lui, fiindcă anume el trebuie să demonstreze neâncetat că poţi avea încredere din nou în el, suportând chiar dacă îi va fi greu o anumită dare de seamă a tuturor acţiunilor făcute de dânsul zi de zi, o perioadă mai îndelungată până ce totul se va stabiliza. Acest lucru, desigur este enervant, dar e un pas foarte important în restabilirea încrederii.

Deasemenea, nu trebuie să-i aminteşti la orice discuţie despre infidelitatea lui de odinioară. Dimpotrivă, trebuie să faci un efort mare pentru a-l face să accepte să petreceţi mai mult timp împreună, cum ar fi ieşirea în oraş sau la film, teatru, sau pur şi simplu să discutaţi agenda zilei seara înainte de somn. Este foarte important să vă reconectaţi cu altele şi să retrăiţi vremurile bune. Să supravieţuieşti unei infidelităţi nu este uşor, dar e posibil.

Distribuie articolul: