Dietele nu dau rezultate la fel de bune pentru toate persoanele, de aceea nutriționiștii recomandă un regim individualizat.

Având în vedere că este determinată genetic, grupa sanguină ne poate influența temperamentul și metabolismul. De aceea unele alimente sunt indicate cu precădere pentru fiecare grupă sanguină în parte.

Cum să slăbești dacă ai grupa sanguină 0 (I)

Persoanele cu grupa sanguină O(I) prezintă un metabolism accelerat, au tendința de a consuma aproape la fiecare masă carne și au un consum moderat de lichide.

De aceea în curele de slăbire pentru persoanele cu grupa sanguină O(I) este indicat:

Să evite unele tipuri de proteine – În dietele de slăbire vor evita alimente precum: ouă, brânză, lactate.
Să evite carbohidrații – vor evita alimente precum: pâine, mămăligă, porumb, orez, cartof.

Nu trebuie să consume alimente sau băuturi care conțin zahăr (prăjituri, biscuiți, sucuri din comerț etc.).
Pot consuma însă fructe și legume proaspete, carne de pește, fructe oleaginoase necoapte, apă plată cu lămâie, evitând preparatele prăjite.

Persoanele cu această grupă au nevoie de de un consum ridicat de lichide în fiecare zi.

Cum slăbesc persoanele cu grupa sanguină A-II

Persoanelor cu grupa sanguină A-II le este recomandată o dietă vegetariană, dieta raw vegan fiind cea mai potrivită pentru acestea în perioadele când doresc să elimine surplusul de kilograme.

Metabolismul persoanelor cu grupa A-II nu este la fel de accelerat ca al grupei O-I, iar mai mult decât atât, aceste persoane sunt foarte sensibile la stres. În zilele noastre se știe că stresul duce la creșterea cortizolului, un hormon care, printre alte efecte, predispune la îngrășare.
Așadar pentru persoanele cu grupa sanguină A-II este recomandat să evite orice mâncare cu ulei preparat termic sau grăsimi animale, dar și alimente precum lactate, brânză, carne, ouă (pot consuma însă iaurt sau kefir).
Nici alimentele bogate în amidon nu le fac bine, putându-le provocă probleme digestive. De aceea cartoful, orezul – trebuie consumate cu prudență.

Un program de mișcare pentru persoanele cu grupa sanguină A-II trebuie să combată eficient și stresul, de aceea se recomandă mai mult activități recreative, ca sporturi de grup, inot, dans, yoga.

Cum slăbesc persoanele cu grupa sanguină B-III

Persoanele cu grupa sanguină B-III sunt singurele care pot consuma aproape orice tip de aliment. De altfel, aceste persoane au nevoie de o alimentație cât mai diversificată, în special de lactate.

Astfel ca o cură de slăbire pentru persoanele cu grupa sanguina B-III nu exclude decât câteva alimente, însă din toate cele permise este recomandat să fie alese cele cu cât mai puține calorii.

Legumele trebuie consumate cât mai mult în stare proaspătă și mai puțin gătite. De exemplu morcovii au indice glicemic mic, însă fierți au indice glicemic mare. Așadar se recomandă cât mai multe salate și mai puține preparate gătite. Roșiile și ceapa sunt contraindicate, cresc aciditatea gastrică.

În privința proteinelor, este indicat să evite scoicile și carnea de pui, precum și carnea grasă, că cea de porc de exemplu. Pot consuma însă pește, carne de vită, curcan și organe. Este recomandat să gătească pe grătar sau la aburi (ori fierbere) carnea și să evite prăjirea oricărui aliment.

Grăsimile precum uleiurile, untul și margarina, dar și grăsimile animale pot fi evitate în timpul curelor de slăbire. Atenție, foietajele conțin grăsimi ce trebuie evitate.

Evitați băuturile alcoolice și cafeaua.
Sporturile recomandate sunt cele ce implică și un efort mintal. Sporturile strategice, vânătoarea, dansul, sporturile de grup sunt indicate.

Cum slăbesc persoanele cu grupa sanguină AB-IV

Persoanele cu grupa sanguina AB-IV au nevoie de un regim diversificat, însă prezintă un sistem digestiv sensibil.

Astfel că au o aciditate gastrică scăzută, motiv pentru care digeră mai greu carnea, ouăle și preparatele grase. Pot consuma însă pește sau fructe de mare preparate la abur sau pe gratar ori fierte.

Este recomandat să evite cu desăvârșire preparatele prăjite de orice fel sau orice aliment care conține ulei preparat termic (ceapă călită, foietaj etc.). De asemenea carnea tocată sau foarte condimentată le poate cauza tulburări digestive.
Persoanele cu grupă sanguină AB-IV pot consuma fructe și legume crude din belșug, dar și preparate calde ca supe.

De asemenea sunt cele mai potrivite persoane pentru dieta cu apă. Un pahar cu apă caldă și lămâie înainte de masă, mai ales dimineața pe stomacul gol, poate face minuni pentru silueta și sănătatea acestora.

Alimente recomandate:
– Fructe și legume proaspete;
– O masă lichidă pe zi –supa sau ciorba, de exemplu la masă de prânz. Nu se va consuma felul II sau desert la masa lichidă;
– Iaurt, kefir, brânză;
– Carbohidrați în cantitate mică, cel mult la o masă pe zi (pâine, cereale, cartofi, orez).
Programul de mișcare poate include sporturi care nu predispun la o pierdere masivă de apă.

Distribuie articolul: