Atunci când stomacul tău se simte ca un balon umflat la maxim, folosește aceste strategii ca să scapi rapid de senzația neplăcută și ca să elimini complet sursa balonării.

Dai vina, cu siguranță, pe ultima bucată de prăjitură mâncată sau pe faptul că ți-ai mâncat întreaga porție la prânz. Dar ce faci atunci când încerci să mănânci sănătos și faci exerciții, dar nu poți în continuare să îți închizi jeanșii skinny?

Cum să scapi repede de balonare

Scopul tău e să elimini gazele, rezultatul digestiei și una dintre principalele surse ale balonării. Experții recomandă urcatul rapid al unor trepte sau mersul pe bicicletă. Exercițiile care contractează și relaxează mușchii abdominali ajută la eliminarea gazelor și la producerea unei digestii sănătoase.

Poți apela și la un ceai de chimen –jumătate de linguriță la cana de apă- care ajută sistemul gastrointestinal să se relaxeze, sau la o tabletă care conține simeticonă și pe care o poți cumpăra fără rețetă de la farmacie.

Cum să scapi de balonare pentru totdeauna

Mănâncă mai multe fibre. „Pe măsură ce trec prin sistemul gastrointestinal, fibrele absorb apa, ajută la eliminare și ajută gazul acumulat să treacă”, explică un medic. E important să îți iei cele 25 de grame de fibre recomandate zilnic pentru femei din fructe, legume, cereale integrale, paste și pâine.

Elimină din alimentație vinovații. Încearcă să renunți la alimentele cu ingrediente care favorizează apariția sentimentului de balonare. Primul pe listă este zahărul, excesul de fructoză ducând la balonare. Din păcate, foarte multe alimente conțin zahăr ascuns, chiar și sosul de spaghetti, dressingul pentru salată sau covrigeii. Dacă ai renunțat la cât de mult zahăr posibil și senzația de balonare e tot prezentă, renunță la grâu –chiar și persoanele care nu au intoleranță la gluten suferă de balonări, a descoperit un studiu australian. Renunță la el o lună și descoperă cum te simți, spun medicii. Iar dacă îți plac legumele care provoacă de obicei gaze –conopida și broccoli- le poți consuma gătite, pentru că astfel se reduce efectul negativ.

Bea mai puțin lapte. Intoleranța la lactoză înseamnă că organismului tău îi lipsesc enzimele care digeră zahărul din produsele lactate, ceea ce poate duce la balonare, diaree și senzația de greață. Consumă mai puține produse lactate și vezi dacă are vreun efect. Dacă e o îmbunătățire dramatică, ai putea merge la doctor pentru a vedea dacă, într-adevăr, suferi de această afecțiune.

Schimbă-ți pilulele contraceptive. Unele pilule contraceptive conțin mult estrogen, care poate face rinichii să rețină lichide și duce la balonare. Întreabă-ți medicul despre pilulele cu mai puțin estrogen sau despre cele care nu conțin deloc.

sursă: fabuloase.ro

Distribuie articolul: