Știm foarte bine care sunt accidentele legate de produsele cosmetice și cât de rău ne pare atunci când pudra preferată s-a fărâmițat iar rimelul s-a uscat. Acum nu mai e nevoie să alergăm la magazin pentru a procura altele, pentru că le putem restabili ușor pe cele deteriorate.

1. S-a uscat rimelul

Nu turna apă în tub, lapte sau alcool. Ia loțiunea demachiantă pentru ochi și picură doar o picătură în tubul cu rimel. Amestecă cu periuța bine. Poți înlocui loțiunea demachiantă cu picăturile pentru ochi, dacă ai ochii sensibili.

Foto: bp.blogspot.com

Foto: bp.blogspot.com

2. S-a rupt rujul preferat

Locul cel mai vulnerabil al rujului este baza lui, acolo unde se unește cu tubul din plastic. Anume acolo se formează primele rupturi. Pentru a repara rujul, desfă-l pînă la capăt. Aranjează bucata ruptă la loc și cu ajutorul uscătorului pentru păr, „topește” locul unde se unește bucata ruptă cu baza rujului. Nu închide tubul, ci așa defăcut cum e, pune-l la frigider pentru câteva ore.

Foto: whstatic.com

Foto: whstatic.com

3. S-a fărâmițat pudra

Adună pudra într-un săculeț de polietilenă. Cu ajutorul unei linguri, fărâmițează toată pudra până obții un praf omogen. Deschide pachețelul și picură peste pudră 10 picături de alcool. Amestecă bine. Ar trebui să obții o masă de consistența plastelinei. Aranjează pasta la locul său și lasă să se usuce.

Foto: shopify.com

Foto: shopify.com

4. Fardurile fărâmate

Produsele de machiaj sfărîmate se pot transforma ușor în cremoase. Astfel un fard de pleoape sau de obraz poate obține o nouă viață dacă îl amesteci cu vaselină și îl păstrezi într-un container micuț. Astfel poți amesteca culori sau adăuga sclipici, deci vei obține un produs absolut nou și unic.

Foto: bp.blogspot.com

Foto: bp.blogspot.com

5. S-a uscat lacul de unghii

De obicei oja se usucă în regiunea gâtului sticluței. Astfel nu mai putem deschide oja. Pentru a deshide mai ușor, ține sticluța sub jetul cu apă fierbinte și se va desface ușor.

Foto: buriedwithchildren.com

Foto: buriedwithchildren.com

SURSA

Distribuie articolul: