Dacă până acum ignorai spălatul pe dinți cel puțin o dată în zi, iar câteva minute în plus de mișcare îți păreau un veac, află că acestea sunt doar două dintre cheițele tinereții. Soluția optimă este, însă a le combina pe toate opt. Deci, opt sfaturi simple care să te ajute să rămâi tânăr cât mai mult.

Ia-ți doză zilnică de vitamină D. Această este esențială pentru memorie, piele, inimă, oase și artere și te ajută să previi cancerul. Circa 75% din populație nu acoperă doză zilnică de vitamină D. O soluție este o plimbare în parc de 15 minute pe zi, ziua, când este soare afară. Dacă organismul tău primește zilnic doză necesară, vârstă reală este cu zece ani mai mică decât cea din buletin. Doză zilnică este de 1000 miligrame pe zi.

Păstrează-ți greutatea. Asta te ajută să-ți ții sub control nivelul colesterolului și al zahărului din sânge și reduce riscul afecțiunilor cardiovasculare. Dacă îți păstrezi greutatea normală, vârstă biologică se îmbunătățește cu până la 19 ani.

Mănâncă fructe uleioase și fructe uscate. Sunt gustoase, conțin fibre și te ajută să-ți menții sănătoase inimă și mintea. În plus consumate rațional, sunt un aliat în menținerea siluetei. Consumul regulat îți îmbunătățește vârstă biologică cu 6,5 ani.

Consumă alimente neprocesate. E o cale ușoară de a-ți acoperi necesarul de minerale și vitamine și te ajută să rămâi la greutatea ideală, ținând departe bolile cardiovasculare. În plus, îți îmbunătățesc vârstă reală cu până la 2,5 ani.

Fă în fiecare zi 30 de minute de mișcare. Omul are nevoie de mișcare pentru că funcțiile sale biologice să fie la parametrii normali. Un om care face mișcare în fiecare zi, cel puțin 30 de minute, are o vârstă biologică cu circa 12 ani mai mică decât cel care nu face mișcare.

Dormi. Este unul din cele mai simple și mai comode moduri în care te poți păstra tânăr. Cele opt ore de somn zilnice, respectate, reduc vârstă biologică cu circa 3,5 ani.

Îngrijește-ți dinții. Un om cu dantură sănătoasă are cu circa 6 ani mai puțin decât o persoană care are dinții bolnavi. O dantură sănătoasă înseamnă o imunitate bună și un sistem cardiovascular sănătos.

Gândirea pozitivă nu este doar o modă, este un stil de viață care te întinerește cu 5,2 ani.

Sursa: Shine 

Distribuie articolul: