Un compliment la momentul potrivit poate fi cel mai frumos cadou pe care o fată îl poate primi! Iată cum să te bucuri de el!

Pentru a primi un compliment trebuie în primul rând să îţi cunoşti propria valoare şi să ştii că atunci când primeşti o apreciere, că e publică sau privată, trebuie să o accepţi cu zâmbetul pe buze şi să e bucuri de ea.

Nu te simţi obligată să răspunzi cu un alt compliment. 

Este momentul tău, meritul tău, aşa că trebuie să profiţi de el şi să te bucuri de aprecieri, mai ales dacă sunt sincere şi motivate. Dacă într-adevăr persoana cealaltă merită un compliment, poţi să i-l adresezi mai târziu.

Dacă nu eşti singura responsabilă de o realizare, nu uita să menţionezi şi pe cel cu care ai colaborat. Dacă ai reuşit la job să obţii un contract grozav pentru care primeşti o mulţime de apercieri de la colegi, nu uita să îi menţionezi şi pe cei care te-au ajutat…exact ca la speech-ul de la Oscar al actorilor.

Nu schimba subiectul.

Da, ştim, eşti foarte modestă şi nu vrei să vorbeşti despre tine, dar dacă persoana cealaltă a avut plăcerea să îţi ofere un compliment merită şi un răspuns. Poate că amica ta ar vrea să îi dezvălui şi trucul care te-a ajutat să îţi aranjezi părul aşa grozav, nu! Până la urmă ăsta era şi scopul!

Nu uita să mulţumeşti.

Când cineva îţi face un compliment, dacă este sincer, priveşte-ţi interlocutorul în ochi, zâmbeşte-i uşor şi rosteşte cuvântul “magic”: mulţumesc! Este atât de simplu. Dacă ţi se cer şi alte explicaţii sau indicaţi “how to”, poţi oferi şi câteva sfaturi, altfel nu este cazul să însişti pe subiect.

Un compliment este o dovadă de admiraţie şi o confirmare a valorii tale. Scapă de complexe şi de alte probleme imaginare şi bucură-te de moment.

Sursa/foto: www.cosmopolitan.ro

Distribuie articolul: