Pasta din arahide este la fel de benefică cum și arahidele propriu-zise: conțin multe proteine vegetale, sunt lipsite de colesterol și au vitamina РР, А, В1, В2, Е. Arahidele conțin de asemenea acid folic, care generează restabilirea celulelor, țesuturilor și a macro- oligoelemente.

Iată cum poți prepara untul de arahide acasă: 

  • 450g arahide.
  • 0,5 lingurițe de sare.
  • 1 lingurițe de de ulei din arahide sau ulei din floarea soarelui.
  • 1 lingură de miere.

Cum se prepară:

1. Pentru ca să eviți să te complici în preparare, cumpără arahide curățate, nesărate și neprăjite. Spală arahidele, usucă-le în prosop și aplică un strat uniform pe tava, pe care o vei pune la copt pentru 5-7 minut, la 180 de grade.

2. Bagă apoi arahidele fripte în blender.

3. Peste un minut de blendare, oprește-te și curăță arahidele marunțite de pe pereți în jos.

4. Peste încă 1-2 minute de blendare, oprește aparatul și, iarăși curăță de pe pereți arahidele, apoi adaugă sare, miere și ulei. Pornește iarăși blenderul.

5. Poți adăuga în unt și cacao, scorțișoară sau alte condimente. Cel mai delicios gust îl vei obține cu ciocolată.

6. Untul din arahide este extrem de benefic pentru sănătate, însă consumă-l cu măsură întrucât conține un număr mare de calorii.

Distribuie articolul: