Cum se face că multe femei nu reușesc să recreeze lookul obținut la coafor și acasă? Adesea, lipsa volumului podoabei capilare este problema. Dar poți obține volum și coafându-te de una singură acasă, fără a fi nevoită să mergi la salon. Iată demonstrația video.

Totul începe după spălarea părului, când acesta este încă ud. Aplică pe păr, mai ales la vârfuri, un ser hidratant, dar care nu îngrășa părul. Apoi ia-ți feonul și peria.

Dacă ai dexteritate, poți folosi o perie rotundă. Dacă nu ești prea îndemânatică în materie de hairstyling, folosește o perie lată în locul uneia rotunde, căci, cu cea din urmă, riști să-ți încâlcești de una singură părul.

 

După ce ai aplicat serul pe păr (o picătură, cel mult două dacă ai părul lung), împarte-ți podoabă capilară în două sau mai multe secțiuni, în funcție de cât de des ai părul. Prinde-ți fiecare secțiune separat cu câte un clip. 

Ia prima secțiune de la bază capului, de la ceafă, desfă-o și începe să o usuci cu feonul, trăgând fie în lateral firele de păr cu peria, fie în direcția opusă creșterii firelor de păr. Dacă îți piepteni părul în lateral când ți-l usuci, vei obține volum mediu. Dacă vrei mai mult volum, piaptănă-ți șuvițele de păr în direcția opusă creșterii firelor de păr, stând cu capul în jos, în timp ce ții feonul la o distanță de aproximativ 1,5 cm de perie.

Pentru a-ți așeza și vârfurile, când ajungi cu peria la capătul șuviței, rotește-o în timp ce usuci cu feonul. Repetă această operațiune cu fiecare secțiune de păr, de la ceafă spre creștet. La final, poți aplică un spray fixativ cu fixare ușoară.

Totodată, pentru a-ți menține volumul și peste noapte, prinde-ți părul cu un elastic larg și gros în timp ce dormi. Părul trebuie prins lejer, fără să tragi de firele de păr sau să te deranjeneze la scalp.

Sursa: Lyla.ro

Distribuie articolul: