Chiar şi în prietenie există anumite limite pe care este bine să nu le încalci, ca să îţi păstrezi prietena aproape. Femeile sunt cele mai bune, dar și cele mai periculoase pritene. Distanța este cheia, iar limitele ni le punem chiar singure. Iată care sunt acestea. Nu îi poţi impune prietenei tale cu cine să mai fie prietenă în afară de tine. Nu e ok să îi pui condiţii pentru a fi prietena ei. Atât timp cât nu te lezează direct relaţia ei cu alte persoane, este dreptul ei să îşi aleagă cu cine îţi petrece timpul.

Nu poţi să discuţi despre problemele ei cu nimeni altcineva. Această indiscreţie te poate costa o relaţie construită în timp, pe încrederea pe care tu ai trădat-o.

Prietenia include doar o gamă de beneficii…şi le exclude clar pe cele de natură sexuală. Dacă eşti “best friends” cu un tip ai grijă să nu ajungeţi prea departe. La fel se pune problema şi în legătură cu o prietenă. Puteţi deveni confuze din cauza relaţiei foarte apropiate.

Prietenele adevărate nu îşi fac complimente gratuite. Cel mai bun lucru într-o prietenie este că poţi să îi spui adevărul fără să se supere. Venind de la tine este absolut sigură că opinia ta este sinceră.

Dacă ţi-ai minţit prietena înseamnă că nu sunteţi cele mai bune prietene şi că nu poţi să ai pretenţia de la ea să fie în viitor sinceră cu tine sau să te mai creadă.

Nu îţi încălca promisiunile dacă vrei ca prietena ta să aibă încredere în ceea ce spui. Altfel, data viitoare când vă faceţi planuri să mergeţi la film, este posibil ca ea să nu mai apară pentru că nu te-a luat în serios.

Nu o lăsa să ia o decizie greşită, cum ar fi să se împace cu fostul. Cel puţin spune-i părerea ta despre derbedeul cu care şi-a pierdut oricum prea mult timp. Măcar vei avea conştiinţa împăcată că tu ţi-ai făcut datoria, chiar dacă nu te va asculta.

Nu te întâlni cu fostul ei, chiar dacă ţi se pare că a trecut peste fosta relaţie. Se va simţi rănită şi trădată că tocmai tu, care ştii prin ce a trecut după ce şi-au spus adio, să te vezi cu el.

Sursa: cosmopolitan.ro 

Distribuie articolul: