Sărbătorile se apropie tot mai mult, iar acestea inevitabil, aduc după sine cheltuieli. Noi îți prezentăm câteva metode, pentru a evita cheltuielile iraționale, dar și mesele copioase, atât de dăunătoare, nu doar buzunarului, ci și sănătății tale.

Gătește mâncare pe porții
Ca să nu cheltuiești prea mulți bani, pentru mâncarea ce nu va fi consumată, gătește atâtea porții de mâncare, câte persoane vei avea prezente, la masa de sărbătoare. Poți găti cu o mică rezervă, dar de cele mai multe ori, va rămâne mâncare și din porțiile fixe gătite. Deci, gândește-te din timp ce vei găti și fă-ți o listă cu alimentele necesare.

Nu găti prea multe feluri de bucate
Obiceiul de a încărca mesele cu mâncare, ar trebui să-l înlocuiască pe cel, care are la bază un mod sănătos de viață. Să nu uităm că masa de sărbători, nu trebuie să conțină mai multe feluri de mâncare de cât oricare altă masă, bucatele pot fi mai alese, mai deosebite decât în alte zile, dar nu și mai multe. Mesele copioase sunt dăunătoare sănătății, alt risc este cel al intoxicării cu mâncarea, rămasă de câteva zile după sărbătoare, din cauză că gătim prea multe feluri de mâncare.

Cumpără doar ceea de ce ai nevoie
Fă-ți o listă a cumpărăturilor de care ai nevoie și nu depăși ceea ce notezi în ea. Rafturile supermarket-urilor sunt deosebit de ademenetoare, mai ales în perioada sărbătorilor, iar ca ”lupta” dintre campaniile de marketing și tine să nu fie una acerbă, cumpără strict ceea de ce ai nevoie.

Masa de sărbătoare nu e destinată doar mâncării
Cu siguranță, îți aduni oamenii dragi în jurul mesei de sărbătoare, nu numai pentru a le umple burțile. Gătește ceva gustos, deosebit, sănătos și ușor pentru stomac. Pe lângă mâncare, însă, bucură-te și de prezența oamenilor dragi. Oare n-ar fi mai interesant să ”răsfoiți” amintiri cu oaspeții tăi, să vă povestiți ce mai e nou pe la fiecare, decât să petreci timpul schimbând rândurile de bucate și spălând vasele?

Distribuie articolul: