Sezonul florilor bate la uşă! Fiindcă eÅŸti în prag de sărbătoare ÅŸi, cu siguranţă, 8 martie îÅ£i va aduce flori, te informăm cum să le menÅ£ii proaspete pentru o perioadă lungă de timp.
- Dacă alegi să oferi în dar un buchet de flori, ai grijă să îl cumperi din florării ÅŸi nu din supermarket.
- Să ştii că cele mai rezistente flori sunt crizantemele, crinii, bujorii, narcisele galbene, garoafele, margaretele, anemonele și orhideele. Cele mai trecătoare sunt trandafirii, lalelele, freziile și irisul.
- Înainte de a plasa florile într-o vază, tulpinile acestora se taie la un unghi de 45 de grade, aproximativ 2 cm. Aceasta va ajuta procesului de absorbÅ£ie a substanÅ£elor nutritive.
- Mediul potrivit al florilor proaspete e o cantitate medie de apă potrivit de călduță, la temperatura camerei (aproximativ 19-20 de grade).
- Este foarte important ca apa să fie schimbată cu regularitate, pentru a fi evitată putrezirea tulpinilor.
- Se ÅŸtie că florarii plasează o monedă de argint sau puÈ›in zahăr la baza vasului cu apă. Însă un alt secret al lor constă în faptul că ei adaugă ÅŸi puÅ£in suc de lămâie sau o pastilă de aspirină. Mediul acid împiedică formarea bacteriilor.
- Scoate orice element artificial din buchet, deoarece acestea împiedică procesul de absorbÅ£ie.
- Pulverizează frunzele şi tulpinile florilor cu apă curată, de minim 3 ori pe zi. Ai grijă, deoarece unele flori ca orhideele, lalelele sau garoafele nu suportă picăturile de apă pulverizate pe petalele lor.
Comentarii