Orice machiaj se începe prin a curăța foarte bine tenul, după care se aplică o cremă hidratantă. Cum astăzi prezentăm un model de machiaj al ochilor, am început prin a demachia zona ochilor, după care am aplicat o cremă hidratantă pentru ochi. Sprâncenele au fost pensate înainte. 

Dacă nu știi cum se pensează corect sprâncenele, lasă un specialist să te penseze ori poți apela la tehnica creionului. Așezi creionul în poziție verticală, apropiat de nas și de sprâncene, de unde încep ele, apoi așezi creionul în poziție de unghi de 45 de grade, spre arcadă sau zona în care sprâncenele urcă sau trebuie să se realizeze o arcuire a acestora, după aceea se pune un capăt al creionul aproape de aripirile nasului, iar celălalt capăt de coadă sprâncenelor sau zonă în care se termină ele. Procedând așa se observă micile greșeli de la pensat și unde trebuie corectate sprâncenele.

Pasul 1

Aplică un primer sau un anticearcăn pe zona cearcănelor, mascând astfel cearcănele.

Pasul 2

Aplicarea unui fard neutru pe zonă pleoapei superioare. Acest fard neutru ajută la fixarea fardului propriu-zis de ochi.

 Machaj ochi albastrimachiaj ochi albastri

Pasul 3

Cu ajutorul creionul dermatograf se trasează o linie pe conjunctivă de jos, realizându-se la capăt o codiță cu efect de prelungire a privirii.

Pasul 4

Se aplică cu ajutorul unei pensule fard verde-crud pe pleoapă de jos sau conjunctivă de jos. Se aplică fardul și pe pleoapă de sus, dar doar până la jumătate.

Pasul 5

Se aplică fard alb sidefat pe arcadă sau pe restul pleoapei superioare, astfel se creează efectul de ochi mari.

Pasul 6

Se folosește peria de sprâncene și se periaza. Se poate folosi un creion pentru conturarea acestora (acesta trebuie să fie cu câteva tonuri mai închis decât nuanța părului).

Pasul 7

Se aplică rimel pe genele superioare și inferioare. Sfat: folosește un rimel de arcuire și alungire a genelor.

Sursa: FemeiaStie.ro

Distribuie articolul: