În garderoba fiecărei femei se găsește cel puțin o eșarfă care poate fi transformată într-un accesoriu versatil și silat, folosind doar câteva manevre simple. Mai jos, îți dezvăluim patru modalități stilate, care îți vor permite să adaugi accent în ținutele tale de primăvară.

A devenit deja un ritual ca femeile din Franța să poarte eșarfe și să le lege în diferite moduri. Le poartă pentru a accentua un costum, o rochie și chiar pentru a-și prinde părul într-un mod foarte elegant. Tradiția franțuzoaicelor s-a extins în toată Europa și a ajuns chiar și peste ocean, în cele două Americi. Cel mai simplu mod de a manevra cu o eșarfă îți solicită să ai la îndemână un model de formă pătrată, din mătase, care se leagă foarte ușor.

Femeia din imagini se numește Aï Bihr și se consideră triculturală, pentru că a locuit la New York, Paris și chiar la Tokio, acolo unde lucrează. Eșarfele sunt elementul său de stil și diferențiere. „Îmi place să cred că reprezintă un mit, dar ele arată mai degrabă interesant și misterior. Dacă porți eșarfe din copilărie, urmează să obții rezultate foarte bune în acest domeniu”, recunoaște femeia.

Bihr este încântată de verstilitatea eșarfelor. Aceste mici articole vestimentare pot fi modelate în toate formele posibile și te pot transfera de la un stil la altul. „Îmi place să încerc de multe ori lucruri pe care nu ar trebui să le încerc”, spune Aï.

Inspirată de designerul Steven Alan, alturi de care muncește în cadrul proiectelor de creție, femeia împărtășește patru moduri extrem de stilate de pliere și aranjare a eșarfelor.

The Half JAL. Folosind o eșarfă Hermès, pe care a primit-o în dar de la soțul ei acum câțiva ani, Bihr a îndoiat eșarfa după o linie diagonală, a plasat triunghiul în față, legând capetele la spate. Următoarea legătură se face sub barbă. „Jumătate de JAL” vine de la metoda prin care își leagă eșarfele însoțitoarele de bord de la compania aeriană Japonia Airlines.

foto: Cedric Bihr

foto: Cedric Bihr

The Marie Rucki. Bihr a muncit anterior în calitate de inginer, astfel că a trebuit să corespundă stilului și a învățat să-și prindă eșarfa și pe cap. Adevărat e că ai nevoie de două eșarfe pentru un astfel de truc, ce poate fi realizat după următorii pași:

foto: Cedric Bihr

foto: Cedric Bihr

Montana anilor ’80. Se referă la împletirea a 3 eșarfe diferite, confecționând accesoriul ideal pentru susținerea pantalonilor cu talie înaltă. Cât de chic!

foto: Cedric Bihr

foto: Cedric Bihr

The Diana este o altă modalitate absolut originală de legare a eșarfei. Se zice că o astfel de abordare era folosită de către Prințesa Diana prin anii ’80. Poți prinde eșarfa în următorul mod:

foto: Cedric Bihr

foto: Cedric Bihr

Sursa: VOGUE

Distribuie articolul: