Schimbarea anotimpului și implicit, răcirea vremii, poate fi o piatră de încercare pentru organismul nostru. Cei mai expuși schimbărilor climaterice și provocărilor toamnei sunt, din pacate, copiii. Află care sunt principalele probleme de sănătate care afectează copiii toamna și încearcă să le previi. Toamna este anotimpul în care copiii răcesc cel mai ușor. Ploile, diferențele de temperatură între zi și noapte sau dintre zile și epidemiile de gripă pot afecta sănătatea copilului tău. Toamna este sezonul gripelor, prin urmare trebuie să fii atentă la persoanele bolnave din jurul tău și să încerci să nu te expui nici tu, nici ceilalți membri ai familiei.
Vaccinează-te împotriva gripei și tu și partenerul tău. Copiii tăi se pot contamina în primul rând de la membrii familiei. Consultă medicul pediatru și află dacă este cazul să vaccinezi copiii împotriva gripei, ce vaccin este recomandat pentru fiecare copil (în funcție de vârstă și particularitățile sănătății lor) și care este perioada optimă pentru vaccinare. La cel mai mic semn de răceală sau gripă, consultă medicul pediatru și respectă întocmai indicațiile acestuia. Nu întrerupe tratamentul prescris de medic, chiar dacă ți se pare că micuții tăi se simt mai bine.

Toamna și lipsa de vitamine și minerale

Răcirea treptată a vremii aduce cu sine o serie de schimbări importante pentru care organismul fragil al copiilor trebuie să fie pregătit. De aceea, o dietă sănătoasă, bogată în vitamine și minerale este esențială pentru copii, pentru că întărește sistemul imunitar al copiilor tăi la începutul toamnei. Oferă-le cât mai multe fructe și legume de sezon precum: pere, struguri, gutui, dovlecei, sfeclă. De asemenea, specialiștii recomandă ca pentru a crește imunitatea organismului în acest anotimp, este ideal să reducem consumul de dulciuri și zaharuri al copiilor, deoarece acestea favorizează și întrețin infecțiile, informează www.qbebe.ro

Toamna și sedentarismul

Deoarece toamna începe să se răcească vremea, multe mămici au tendința de a limita plimbările, jocurile și activitățile în aer liber ale copiilor lor. Specialiștii consideră că tocmai aceasta este greșeala care conduce la îmbolnăvirea copiilor. Sistemul imunitar “necălit” nu știe cum să protejeze organismul de factorii alergeni, de umezeală sau de alternanța frig-cald. Lasă copiii să se joace în aer liber ca și vara, nu îi îmbrăca prea gros (cel mai recomandat este să îmbraci copiii după sistemul cepei, adică mai multe straturi de haine subțiri în loc de unul foarte gros) și nu le permite să stea în interior zile întregi. Pune copiii să facă orice fel de mișcare, încurajează practicarea unui sport în aer liber (când nu plouă) sau în interior (când vremea nu permite activitățile în afara casei).

 

Distribuie articolul: