Dinţii tăi albi ca perlele s-au îngălbenit sau au pete? Recapătă-ţi zâmbetul frumos şi albeşte-ţi dinţii acasă. Dinţii tăi au o culoare gălbuie de la diverse substanţe: cafea, băuturi răcoritoare, tutun, medicamente sau de la mâncare. Scapă de petele de pe dinţi, păstrează-i curaţi şi schimbă-ţi obiceiurile de igiena orală. Ce poţi să faci ca să îţi albeşti dinţii acasă?

1. Consultă un medic dentist la fiecare 6 luni pentru a avea dinţii examinaţi şi curăţaţi. Unele persoane au probleme cu depunerea plăcii dentare, motiv pentru care merg la medicul dentist mai des. Stomatologul tău îţi poate da şi alte sfaturi cum să îţi transformi dinţii galbeni în albi şi cum să ai un zâmbet sănătos şi strălucitor.

2. Foloseşte bicarbonat de sodiu. Spală-te pe dinţi cu bicarbonat de sodiu. Dacă ai la dispoziţie o periuţă de dinţi electrică sau sonică rezultatele sunt vizibile. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a-ţi fi mai uşor să te speli pe dinţi şi să ai parte de un periaj bun. Nu trebuie să insisti cu periajul dinţilor, nu trebuie să fii agresiv, în schimb, trebuie să ai grijă că ai spălat suprafaţa fiecărui dinte. Întreabă-ţi medicul stomatolog, ce zone nu ai atins prin periaj şi care dinţi au nevoie de atenţie sporită.

3. Foloseşte apa oxigenată. Amestecă 2/3 apă cu 1/3 apă oxigenată (peroxid de hidrogen), cea din urmă o poţi găsi în orice farmacie. Foloseşte un pahar unde să le amesteci. Poţi folosi această mixtură ca apa de gură. Apa oxigenată are proprietăţi antibacteriene şi este folosit cel mai des în dezinfectarea rănilor. De asemenea, are proprietăţi de decolorare, folosită şi în decolorarea părului. Apa oxigenată nu doar îndepărtează petele de pe dinţi, ci şi previne apariţia petelor şi a bacteriilor.

4. Foloseşte “laptele de magneziu”. După kitul de albire a dinţilor folosit acasă dinţii devin sensibili. Pentru a reduce această sensibilitate, foloseşte “laptele de magneziu”, aceasta este denumirea populară pentru hidroxidul de magneziu, o substanţă folosită în medicină. Are denumirea de “lapte” pentru că are o compoziţie albă, lăptoasă, conţine minerale naturale de magneziu. Această substanţă acţionează ca o barieră protectoare pentru dinţi, care reduce sensibilitatea dinţilor, fără a interefa cu eficienţa gelului de albire.

5. Evită anumite alimente. În special cele care se lipesc de dinţi. Alimentele care pătează dinţii au în compoziţia lor coloranţi puternici fie artificiali, fie naturali. Cafeaua, ceaiul, muştarul, vinul roşu, afinele au coloranţi naturali. Multe dintre aceste alimente sunt sănătoase şi trebuie să le consumi. Dar, să nu uiţi că trebuie să te speli pe dinţi corect după fiecare ce le consumi.

6. Renunţă la fumat. Fumatul nu doar că îţi fac dinţii galbeni, dar este periculos şi pentru sănătatea ta. Fumătorii trebuie să folosească o pastă de dinţi specială, dacă aceştia continuă să fumeze.

Sursa: www.dentist.ro

Foto: www.enational.ro

Distribuie articolul: