Actrița americană Susan Sarandon se numără printre celebritățile care continuă să arate ca de pe copertă chiar și la cei aproape 70 de ani ai săi. Laureata Premiului Oscar este și mamă a 3 copii, iar în tinerețe a fost avertizată că după vârsta de 40 de ani nu i se vor mai propune contracte. Efectul însă a fost invers! Pe lângă asta, a acceptat și un contract de promovare pentru L'Oreal.

Întâi de toate, uită de bătrânețe:

 „Imaginați-vă reacția pe care am avut-o când am înțeles că împlinesc 70 de ani. Nu credem! Odată cu trecerea anilor, am început să folosesc la modul serios produsele cu SPF, chiar dacă trebuia să încep asta mai devreme. Mi-am făcut tatuajele la 60 de ani, despre ce bătrânețe poate fi vorba?”

Îngrijiți-vă pielea, dar nu vă complicați viața:

 „Fac parte din generația femeilor care au copt pâine, de aceea mă preocup mai  mult de ceea ce mănânc decât de epilarea facială. Dacă aș fi început să citesc pe la 30 de ani borcănașele cu cremă, totul ar fi fost altfel. Sunt însă mulțumită de ceea ce mi-a adus vârsta. Mulțumesc genelor.

Mereu m-am temut de botox, pentru că fața unei actrițe trebuie să transmită emoție. Pe lângă asta, sunt sigură de faptul că femeile pot face tot ce vor cu corpurile lor.”

13th Annual AARP's Movies For Grownups Awards Gala

Ziua – machiaj. Seara – o cremă bună de noapte. Noaptea – sex:

 „Dacă am înțeles ceva cu adevărat serios odată cu trecerea anilor, acest lucru e să fiu sinceră cu sine și să mă distrez. E mai corect să te exprimi prin machiaj și culoarea părului decât prin injecții faciale. Găsește o cremă bună de noapte. E mult mai plăcut să te trezești dimineața cu o față frumoasă. Frumusețea vine din interior, dar ai grijă și de exterior. Nu fumez, fac sport, mă alimentez sănătos și sunt fericită. Și sexul influențează calitatea pielii. Nu-i așa?”

Toți au dreptul să înceapă de la capăt:

„Am avut destule momente în care am căzut sau am ars, dar încă mai sunt aici. E frumos să te trezești mamă și bunică, să fii o activistă. Mă străduiesc să spun mai des „da” decât „nu” și să merg spre toate ușile deschise, după care să văd ce se întâmplă.”

Aveți grijă de interiorul vostru:

„Gabriel García Márquez, în Dragostea în vremea holerei, spune că vârsta nu influențează înțelegerea lumii. Ființa omenească nu se schimbă în timp, sufletul e veșnic, de aceea interiorul rămâne la fel de tânăr și energic. A-l păstra e cel mai important.”

susan-sarandon-trevorlive-event-in-new-york-city_7

Căutați-vă puterea în copii:

„Când sunt întrebată despre cuvântul cu care mă asociez, spun mamă. E cea mai grea și importantă vocație din viață, dar și cea mai mare sursă de energie. Copiii mei mă impun să zâmbesc și eu cred că asta mă face frumoasă și tânără.”

Trăiți cu pasiune, intensitate:

 „La 30 de ani, tinerețea ne spune că suntem invincibili. La 40 – că asta nu e nici pe departe așa. Nu cheltuți timpul și gândiți-vă nu la cum arătați, ci la cum vă puteți accepta. A îmbătrâni frumos înseamnă a fi cel care ești, bun sau rău, a nu te critica prea mult.”

Premiere Of Warner Bros. Pictures' "Tammy" - Arrivals

Bateți recordurile:

„Nu făceam sport în tinerețe. Azi merg a cardio, pe care l-am început pe la 40 de ani. A urmat boxul. E o excelentă modalitate de a scăpa de energia inutilă. Încercați ping-pong-ul  – o modalitate superbă de a vă distra și testa. Plimbați-vă pe jos prin oraș, mergeți la concerte și dansuri. Dansați la bucătărie!”

Mergi doar înainte:

„Eu accept tot ce mă înconjoară ca pe un organism viu care trebuie alimentat emoțional, care își schimbă direcția și te dezamăgește foarte des. Dar el crește și se schimbă, ceea ce trezește interes. Când spui că ai atins ce ai vrut, rămâi fixat acolo. Gândește-te că nu acesta e punctul de finiș, ci un nou start. Timpul se scurge în continuare. Viața constă din schimbări!”

susan-sarandon-at-the-meddler-premiere-at-2015-toronto-international-film-festival-09-14-2015_1

Distribuie articolul: