În fiecare zi avem de luat decizii, începând cu ce mâncare pregătim azi, unde mergem diseară, dar și din cele mai importante. În oricare dintre aceste situații ne ajută aceste mici exerciții.

Mai întîi de toate concentrează-te asupra dorințelor tale. Fă ceea ce vrei tu, și nu ce vor părinții sau prietenii. Și pentru că înțelegem că și atunci când știi bine ce îți dorești, e la fel de greu să alegi dintre mai multe posibilități și soluții, îți recomandăm 5 exerciții simple ce te vor ajuta în rezolvarea oricărei dificultăți de alegere.

1.  Scrie pe câte o coală de hârtie fiecare posibilă alegere și urmările acesteia. Aranjează-le pe jos cu spațiu suficient între ele. De la stânga la dreapta, stai în fața fiecărei coli de hârtie și imaginează-ți situația scrisă acolo. Fă un pas înainte și stai cu picioarele pe acea coală de hârtie, ca și cum ai trece în acea porțiune de timp din viitor. Imaginează-te parte din acele urmări scrise pe hârtie, analizează atent tot ce simți în momentul dat. După ce ai parcurs astfel toate colile de hârtie, alege-o pe cea care te-a făcut să te simți cel mai bine. Fii sigură că faci alegerea corectă.

2. Roagă prietenii tăi să îți rostească acele posibile alegeri pe care trebuie să le faci. Analizează modul în care reacționează organismul tău la fiecare posibilitate prezentată. Dacă te apleci în față – intuitiv alegi acea opțiune, iar dacă te apleci în spate – nu e o opțiune prea bună.

3. Stinge lumina! Atunci când avem multă lumină în preajmă, avem și mai multe senzații, emoții ce ne-ar putea bruia calea spre luarea deciziei corecte. În astfel de caz, stingeți lumina și relaxați-vă, concentrați-vă asupra problemei și veți găsi cu ușurință soluția corectă.

Foto: farm7.staticflickr.com

Foto: farm7.staticflickr.com

4. Dimineața deciziilor importante. Oboseala acumulată pe parcursul zilei poate fi un mare obstacol atunci cînd aveți nevoie de concentrație asupra unei probleme și soluționarea ei. Uneori nici nu realizați cât de epuizat mintal sunteți spre seară. Lăsați soluționarea pentru dimineața următoare,  înainte de a lua prima decizie a zilei –  cu ce să vă îmbrăcați în acea zi.

Foto: arogyamasthu.com

Foto: arogyamasthu.com

5. Ascultați muzică energică. Un studiu a demonstrat că cei care ascultă muzică cu ritm rapid și energic, tind să ia decizii corecte mai des decât cei ce ascultă muzică lentă, relaxantă.

Foto: headphet.com

Foto: headphet.com

SURSA

Deciziile corecte ne fac viața fericită, pentru că ne simțim mai buni și mai împliniți. O altă recomandare spre lectura despre viață fericită o găsiți aici!

Distribuie articolul: