Ai răsfoit deja paginile site-urilor cu oferte de job, ai actualizat CV-ul și ești gata să înfrunți orice interogatoriu din cabinetul angajatorului.

Cât de bun profesionist ați fi, și orice diplome ați deține, nu sunteți asigurat în fața ultimelor tendințe în materie de angajare. Și cum tot mai multe companii de recrutare preiau tehnicile altor de peste hotare, am considerat oportună o listă cu întrebări dintre cele mai bizare, care vă pot pune în mare dificultate la un interviu de angajare.

Tot mai mulți angajatori apelează la întrebările spontane pentru a vedea cum reacționează și care este comportamentul potențialului angajat în situații tensionate. Iar felul în care răspund intervievații la aceste întrebări vor oferi un tablou mai detaliat despre felul în care funcționează mintea persoanei.

Iată un șir de întrebări la care trebuie să fiți gata, atunci când mergeți la un interviu de angajare:

1. Câte semafoare sunt în orașul tău?

Este de fapt un joc pentru a testa felul în care gândești asupra întrebărilor dificile. Trebuie să știți că nimeni nu va putea să ofere un răspuns concret la această întrebare, este imposibil, doar dacă ai cunoștințe ample în sistemul de circulație al orașului tău.

Înainte de a începe să văîncurcați printre interjecții, inspirați adânc și rostiți ceva cât mai apropiat de:

„Nu vă pot oferi un răspuns exact la această întrebare, dar aș putea oferi un număr estimativ, bazat pe observațiile proprii. Voi calcula numărul aproximativ al semafoarelor pe km pătrat și-l voi raporta la suprafața orașului.”

Foto: careersweetener.com

Foto: careersweetener.com

2. Cum veți interveni într-o ceartă dintre Făt-Frumos și Batman?

Acest gen de întrebări este pus pentru a vedea cum faceți față conflictelor.

Structurați un răspuns relevant postului la care aspirați. Concentrați-vă aspura laturilor pozitive ale părților participante la conflict și cum îi veți încuraja spre o conlucrare bună împreună.”

3. Ce puteți face cu această bucată de hârtie?

Este o însărcinare de creativitate. Astfel se vor testa capacitățile Dvs de a fi creativ, inclusiv în situații de stres, sau sub presiunea termenilor limită.

Este minunat dacă reușiți să faceți o sculputră origami, dar dacă nu posedați astfel de aptitudini, ca și majoritatea oamenilor, încercați să îndreptați răspunsul spre jobul l acare ați aplicat. Dacă este vorba de jurnalism, spuneți că puteți scrie o sută de istorii cu ajuotrul acestei hărtii. Este un răspuns oricum mai frumos decât o jumătate de oră transpirată deasupra foii.

Foto: cdn.business2community.com

Foto: cdn.business2community.com

4. Dacă te micșorăm până la mărimea unui pix și te punem într-un blender, cum scapi de acolo?

Această întrebare este menită de a stabili dacă candidatul se lasă amețit de problemele neașteptate.

Trebuie să știți că nu există răspuns corect sau greșit la această întrebare. Răspunsul depinde de interpretarea situației. Totuși formulați un răspuns cât mai frumos, deoarece acesta va demonstra că sunteți în stare să rezolvați o problemă necunoscută.

5. Ce culoare are creierul tău?

De obicei culorile sunt raportate la starea de spirit a omului. Angajatorul vrea să estimeze felul în care lucrați și dacă personalitatea Dvs se va incadra bine în mediul nou.

E bine să vă jucați de-a culorile, dar încercați să rămâneți sincer.  Dacă sunteți o persoană pasională, și credeți că creierul Dvs este de culoare roșie, spuneți asta. De asemenea, asigurați-vă de faptul că acea culoare pe care o veți alege poartă și o conotație pozitivă.

6.Care este părerea Dvs cu privire la spiridușii din grădini?

Nu toate întrebările sunt îndreptate spre calitățile Dvs de specialist. Întrebările ca aceasta sunt menite să testeze simțul umorului al candidatului.

Totuși, încercați să structurați un răspuns îndreptat spre funcția la care tindeți.

„Îmi plac atâta timp cât au uneltele necesare în mână și se pot face utili companiei.”

Foto: i.huffpost.com

Foto: i.huffpost.com

7. Cum se numeau cei 7 pitici?

Este un test de memorie. E bine dacă aveți o memorie bună a poveștilor din copilărie, dar dacă nu, spuneți că reveniți cu răspunsul la această întrebare îndată ce vă documentați.

8. Ce fruct ați fi?

Este o altă întrebare de creativitate. Se mizează pe variantele alese: sunteți un măr tradițional sau un fruct exotic, pe care l-ați fi gustat în timpul unei călătorii.

În dependență de funcția la care aplicați, alegeți un fruct corespunzător. Dacă e vorba de jobul de designer – cu cât mai neobișnuit e fructul, cu atât mai bine. Nu uitați să argumenați alegerea și să accentuați calitățile Dvs pozitive.

9. Care ar fi titlul unei știri despre viața Dvs?

Angajatorul vrea să vă descopere atitudinea Dvs asupra vieții. Includeți momentele cheie într-un singur enunț, accentuându-le pe cele pozitive.

10. Povestește-mi o istorioară.

Această sarcină testează capacitatea Dvs de a păstra atitudinea profesionistă în orice situație.

Ezitați câteva clipe pentru a alege istoria adecvată. Această situație ar putea fi momentul perfect pentru a-i povesti angajatorului despre succesele Dvs la lucru.

SURSA

Distribuie articolul: